Ingezonden persbericht


AANKONDIGING

Sport Medisch Centrum Medicort te Utrecht brengt een nieuwe kijk op (medische) fitness!

Op zaterdag 22 september houdt Medicort een Open Dag van 11.00-16.00 uur, om het startschot te geven voor deze nieuwe aanpak.

SMC Medicort is een vooraanstaand centrum voor sportmedische zorg en begeleiding. Inmiddels geniet zij landelijke bekendheid bij een groot aantal (top)sporters, verenigingen en clubs, waaronder FC Utrecht en UDSV. Het centrum kenmerkt zich door een multidisciplinaire aanpak, waarbij zowel een brede expertise als een gevarieerd aanbod van faciliteiten tot haar beschikking staan.

De gespecialiseerde medewerkers van de afdelingen fitness, paramedische diensten (waaronder fysiotherapie) en het warmwater zwembad (33() werken nauw samen om de cliënt een doelgerichte, individuele aanpak te garanderen.

Derhalve is het trainingsaanbod breed en maakt gebruik van zowel de fitness, paramedische als zwembadfaciliteiten. Er wordt per individu een programma opgesteld, waarbij er zowel ruimte is voor individuele als groepslessen. Bij dit laatste valt te denken aan 55+, speciale fitness vrouwenuren, Bosu, pilates of specifieke doelgroepen op basis van chronische klachten, zoals lage rugklachten, fibromyalgie, diabetes, reuma, etc. Zo zijn er diverse cliënten die 1 uur per week een fysieke training in de fitness volgen en op een ander tijdstip een uurtje hydrotherapie bij de fysiotherapeut in het zwembad.

Want ook bij het zwembad bieden wij een hoop mogelijkheden; iedereen onderkent tegenwoordig het nut beweging. Maar soms ontbreekt gewoonweg de tijd..daar heeft SMC Medicort een oplossing voor: Wachttraining! Alle ouders die wachten op hun kind tijdens de zwemles kunnen gebruik maken van een speciaal fitness trainingspakket en op die manier sportief en gezond de wachttijd invullen.

Specifiek voor de open dag staan er diverse acties op stapel. Zo kan een ieder op de dag zelf een gratis gezondheidscheck laten doen, diverse proeflessen volgen of meedoen aan de enige echte Medicort Fitness Fish Hunt met als hoofdprijs een hartslagmeter. Ook wordt onder degenen die zich op de open dag inschrijven of hun bestaande abonnement verlengen een volledig verzorgd business arrangement naar een thuiswedstrijd van FC Utrecht verloot en is er een speciale aanbieding opgesteld. En uiteraard is er voldoende fitness- en fysiotherapiepersoneel aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Dus kom de 22ste naar de J.C. Maylaan 6 te Utrecht!