RET

Gratis openbaar vervoer in Vlaardingen op zaterdag 22 september

Donderdag 20 september
Van 16 tot en met 22 september is de landelijke Week van de Vooruitgang. Deze week staat in het teken `schoon vervoer'; lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik. Tijdens dit festival kunnen de inwoners van Vlaardingen kennismaken met duurzame mobiliteit. De organisatoren hopen dat mensen bewuster om gaan met energie en zelf een bijdrage

leveren aan een betere luchtkwaliteit en een gezonder klimaat. Ook de RET doet mee.

Gratis busvervoer en fietsstalling

Zaterdag 22 september rijdt u de hele dag in Vlaardingen gratis met de buslijnen 55, 56 en 57. Uiteraard zet de RET de milieuvriendelijke Euro 5 bussen in op deze bijzondere dag. Met de Citaro-bussen loopt de RET vooruit op de Europese milieunorm EURO V, die op zijn vroegst eind 2008 van kracht wordt. De RET levert hiermee een bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit in Vlaardingen. De bussen rijden deze dag frequenter, waardoor reizen met de bus nog aantrekkelijker wordt. Ook het stallen van uw fiets in de fietsenstalling achter het Veerplein is deze zaterdag - maar ook maandag 17, dinsdag 18, woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 september - gratis.

Schoutplein in teken van Vooruitgang

De Week van de Vooruitgang wordt zaterdag 22 september afgesloten met een hele dag activiteiten op het Schoutplein. In de promotiebus van de RET kunt u een prijsvraag invullen, waarmee u een anonieme OVchipkaart met EUR 25 reistegoed kunt winnen. En voor slechts EUR 1,50 kunt u een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen. Deze aanbieding geldt alleen op deze zaterdag en is slechts voor een beperkt aantal kaarten. Op het plein zijn ook schonere auto's te zien, waaronder de Eco-Runner 2 van de TU Delft. Studenten van de TU Delft demonstreren deze bijzondere auto. En fietsenwinkels tonen de nieuwste fietsmodellen. Kortom, bezoek het Schoutplein en doe mee aan de prijsvaag en andere activiteiten.

---