Nationaal straatputtenweekend

21/09/2007 07:49



Floron



Straatputten
Straatputten blijken een bijzondere plantengroei te kunnen herbergen. Dit ontdekte Wim Vuik die in Utrecht, gewapend met een koevoet, meer dan 60.000 straatputten onderzocht. Met verassende resultaten: veel zeldzame planten, waaronder bijzondere varens als Tongvaren en Steenbreekvaren. Onder het motto 'underground flora' vraagt FLORON aandacht voor deze bij-zondere plantengroei.

Nationaal straatputtenweekend 22/23 september
Om te bekijken of de opmerkelijke resultaten in Utrecht ook in andere steden kunnen worden geëvenaard houdt FLORON op 22 en 23 september 2007 het nationale straatputtenweekend. Om te beginnen sporen we ieder planten-liefhebber in Nederland aan om eens een paar straatputten in de buurt te bekijken. Verder zijn er excursies in Assen, Wageningen, Breda en Utrecht (zie www.floron.nl onder nieuws). Belangstellenden en media kunnen zich desgewenst hierbij aansluiten. Er is gevraagd om de resultaten direct aan FLORON te melden, zodat FLORON zo snel mogelijk verslag kan doen via haar website.

Road-show
Tenslotte maakt Wim Vuik - FLORON districtscoördinator in Utrecht en onze specialist voor straatputten - op 22 september een ambiti-euze ronde langs Veenendaal, Lunteren, Amersfoort, Bussum, Almere, Weesp, Breukelen, Gouda, Delft en Den Haag In alle plaatsen zullen kansrijke putten worden bezocht.

FLORON
Stichting FLORON (Floristisch Onderzoek Nederland) is dé landelijke organisatie voor inventarisatie (waar komen de soorten voor?), monitoring (hoe vergaat het de soorten in de loop van de tijd?) en bescherming van de wilde planten in Nederland. De Stichting streeft naar meer aandacht voor bescherming en beheer van de (bedreigde) wilde flora in Nederland. FLORON werkt daarbij nauw samen met andere (natuurbeschermings)organisaties en universi-teiten in het onderzoek, de bescherming en het herstel van de (be-dreigde) wilde flora van Nederland. FLORON heeft een Landelijk Bureau in Leiden. Verspreid over het gehele land helpen meer dan 1000 vrijwillige plantenwaarnemers het Landelijk Bureau aan informatie.

/// Einde Persbericht ///

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.floron.nl