Ingezonden persbericht


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors 22-9-2007; Betreft tweede trainingsdag verslag Grand Prix Japan, circuit Motegi ( 4.801 m)

Geen gelukkige kwalificatie voor Danny Webb (29e)

De tweede trainingsdag bracht opnieuw tropische weersomstandigheden. In die hitte reed Danny Webb voor het DeGraaf Grand Prix team de kwalificatie voor de A-Style Grand Prix van Japan. Na een goede vrije training, waarin Webb bijna een seconde sneller reed dan in de eerste kwalificatie, lukte het niet om alle snelle secties in één ronde te persen tijdens de kwalificatie. Met een rondetijd van 2:01,786 zal Webb vanaf de 29e plaats van start gaan.

Dankzij een aantal veranderingen aan de vering, om meer druk op de achterkant te creeëren, maakte Webb grote stappen in de vrije training. Ondanks de winst kwam Webb niet verder dan de 30e tijd. Toch had Webb het vertrouwen voor de kwalificatie, maar omdat de temperatuur opnieuw omhoog sprong naar wel 38 graden, was er weinig tijdsverbetering voor de rijders uit het 125cc-veld. Webb wist zijn tijd met een halve seconde te verbeteren ten opzichte van de eerste kwalificatie, maar hij kwam niet aan de tijd die hij in de ochtendsessie had gereden.

Danny Webb: "Het ging vandaag stukken beter. De motor voelde door de veranderingen aan de vering prettiger aan en daar profiteerde ik van. In de kwalificatie was het echt heet en iedereen had moeite om zijn tijd te verbeteren. Na de sessie baalde ik enorm toen ik de tijdlijsten zag. Mijn ideale rondetijd was maar liefst 0,8 seconde sneller dan mijn uiteindelijke tijd. Dat kun je uitrekenen, omdat je van alle secties je snelste tijden krijgt. Ik had niet het geluk dat de snelle tijden allemaal in één ronde gereden werden. Anders had het mij minimaal drie plaatsen gescheeld en had ik veel dichter bij de top-20 gestaan. Ik heb ook een aantal keer de verkeerde groepen gevolgd. Dat was gewoon dom van me. Ik legde mijzelf te veel druk op - we hebben maar een half uurtje tijd. Achteraf gezien had ik tijd genoeg. Ook brak ik een ronde af, omdat het niet goed aanvoelde, maar het bleek dus wel een snelle ronde te zijn. Het geeft mij toch wel vertrouwen voor de wedstrijd, omdat ik weet dat ik snel kan zijn hier. Ik probeer een bliksemstart te maken en dat met agressief rijden een goede klassering te veroveren. Het komt wel goed."

Uitslag 125cc kwalificatie
Voor de volledige 125cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag 250cc kwalificatie:
Voor de volledige 250cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag MotoGP klasse (tot 800cc 4-takt):
Voor de volledige MotoGP kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

************

Ingezonden persbericht