Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 22-09-2007

Twee gewonden bij verkeersongeval
EMMEN Bij een verkeersongeval op de Rondweg in Emmen raakten vrijdagmiddag twee personen gewond. Een over de Rondweg rijdende 30 jr. motorrijder uit Emmen verleende geen voorrang aan een 62 jr. automobilist uit Emmer Compascuum die vanaf de afrit van de Dordsestraat de Rondweg opreed. De motorrijder negeerde een rood verkeerslicht. De motor botste tegen de zijkant van de auto. De automobilist kwam hierdoor bekneld te zitten en werd met hulp van de brandweer uit de auto gehaald. De motorrijder kwam op de rijbaan terecht en raakte o.a. gewond aan zijn hoofd. Hij droeg geen helm. Ook bleek bij navraag dat hij niet in het bezit is van een motorrijbewijs. Beide gewonden zijn met onbekend letsel met ambulances overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-178915)

Tractorbestuurder aangehouden
BUNNE Op de Bongveenweg in Bunne hield de politie vrijdagmorgen een 51 jr. inwoner van die plaats aan. De man reed daar op een tractor en zijn rijgedrag viel op omdat hij slingerde. De man had volgens zijn verklaring de vorige avond alcohol gedronken. Omdat hij door een medische oorzaak niet in staat was een ademanalyse te ondergaan nam een arts in opdracht van de politie een bloedmonster af. De uitkomst van het bloedonderzoek op alcoholgebruik zal over enkele weken bekend zijn. Omdat de man eerder is veroordeeld voor het rijden onder invloed nam de politie de tractor in beslag. (07-178809)

Politie vordert rijbewijs in na achtervolging
MEPPEL Na een achtervolging met soms hoge snelheden en die eindigde tegen een lantaarnpaal aan de Leonard Springerlaan in Meppel, vorderde de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs in van de 34 jr. bestuurder uit Meppel. Bovendien maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed (0,7 promille), gevaarlijk weggedrag, het negeren van stoptekens en het verlaten van de plaats van aanrijding.
Een politiepatrouille zag de auto voor het eerst op de Kromme Elleboog. Het snelle rijgedrag viel op. Om de bestuurder te kunnen controleren werd een stopteken gegeven. In plaats van te stoppen verhoogde de bestuurder zijn snelheid tot soms 120 km/uur. In een bocht in de Leonard Springerlaan ging het mis. De auto kwam naast de weg en reed een lantaarnpaal uit de grond. De bestuurder en een inzittende renden weg maar werden even later door een politiehond opgespoord in de bosjes en aangehouden. Na een ademanalyse en het afleggen van een verklaring zijn beide mannen weer in vrijheid gesteld. (07-179095)

Auto uit de bocht
TER AARD Een 72 jr. man uit Roden en zijn 50 jr. echtgenote raakten vrijdagmiddag gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Zeijerweg in Ter Aard. Door nog onbekende oorzaak verloor de man in een flauwe bocht de macht over het stuur van zijn auto. Na een lantaarnpaal te hebben geraakt draaide de auto rond en kwam deels in de berm en deels in een sloot tot stilstand. Beide inzittenden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (07-178989)

Bromfietsbestuurders in de fout
BEILEN/MEPPEL Twee bromfietsbestuurders zijn vrijdagavond en nacht door de politie aangehouden en bekeurd voor het rijden onder invloed. Beide bestuurders vallen onder de categorie beginnend bestuurder. Een 21 jr. vrouw uit Beilen reed over de Bisschopsstraat in haar woonplaats met een alcoholgehalte van 0,6 promille. Ook kon ze zich niet legitimeren en zat er geen kenteken op haar snorfiets. Deze is in beslag genomen. In Meppel reed een 17 jr. jongen uit De Wijk met een alcoholgehalte van 0,55 promille op zijn bromfiets over de Prinsengracht.

Met mes gestoken
EMMEN Bij een ruzie in een portiek bij de coffeeshop aan de Minister Kanstraat in Emmen is vrijdagavond een 21 jr. jongeman uit die plaats gesneden of gestoken met een mes. Hij raakte gewond aan het gezicht en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Ook een 20 jr. jongeman werd bij deze ruzie mishandeld. De vermoedelijke dader, een 28 jr. inwoner van Emmen, werd na een zoekactie aangehouden op de Wolfsbergenweg. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. In de portiek is een mesje aangetroffen en in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in. (07-179036)

Brandmelding in varkensschuur
GASSELTERNIJVEEN De brandweer rukte vrijdagavond uit na een melding van een brand in een varkensschuur aan de Gasselterboerveen in Gasselternijveen. In de schuur zaten ongeveer 1000 varkens. De schuur bleek niet te branden. Waarschijnlijk is de warmte van de varkens verantwoordelijk geweest voor de brandmelding.

Meisje gewond na val met fiets
MEPPEL Een 16 jr. meisje raakte vrijdagmiddag vrij ernstig gewond door een valpartij op de Jan Tooroplaan in haar woonplaats Meppel. Het meisje kwam met haar fiets te vallen. Op dat moment reed ze erg snel omdat ze zich had laten voorttrekken door een bromscooter. Vlak voor de valpartij had ze de scooterbestuurder losgelaten om een geparkeerde auto voorbij te kunnen rijden. Tijdens dit voorbijrijden ging het mis. Midden op de rijbaan sloeg het stuur uit haar handen en vloog ze over de kop. Met verwondingen aan hoofd, rug en heup is ze per ambulance overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis. (07-178898)

Aangehouden na vernielen auto
RODEN Aan de Borglaan in Roden hield de politie vrijdagavond een 36 jr. inwoner van die plaats aan. De man had kort daarvoor aan deze straat onder invloed van alcohol een geparkeerde auto vernield. Aanleiding is waarschijnlijk een langer lopend conflict tussen de verdachte en de 36 jr. eigenaresse van de auto uit Aduard. De vrouw deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. (07-179064)

Autos opengebroken
VLEDDER Op een dagrecreatieparkeerplaats aan de Storklaan in Vledder zijn vrijdagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur twee geparkeerde autos opengebroken. De autos stonden naast elkaar. Uit de ene auto is een handtas met inhoud gestolen. Uit de andere een portemonnee.

Dirk Neef verzorgt dit weekeinde de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.