Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

5 aanhoudigen vechtpartij Vitesse- en De Graafschapsupporter
Publicatiedatum: 22-9-2007 12:53:57

Arnhem - Vrijdagavond even na 23.00 uur is er een confrontatie geweest tussen aanhangers van Vitesse en De Graafschap in het park Sonsbeek. De politie heef snel in kunnen grijpen en heeft verdere escalatie voorkomen. In totaal ging het om circa 40 personen.

De politie kreeg meldingen van getuigen dat enkele tientallen Vitesse supporters vanuit de binnenstad naar het Sonsbeekpark liepen. In het park kwam het op een weiland bij de Sonsbeekweg tot een kort treffen tussen Vitesse en De Graafschap aanhangers, daarbij vielen enkele klappen. De politie greep onmiddellijk in, een politieman raakte daarbij licht gewond.
De politie wist verdere escalatie te voorkomen en heeft de groep Vitesse supporters onder begeleiding via de Apeldoornseweg naar de binnenstad terug laten keren. Op het Velperplein kwam het daarbij nog tot een korte schermutseling tussen Vitesse supporters en de politie. In totaal vijf Vitesse aanhangers in de leeftijd van 20 tot 29 jaar zijn door de politie aangehouden op grond van openlijke geweldpleging. De verdachten zitten momenteel nog vast op het politiebureau in Arnhem.
Door de politie is in verband hiermee extra politiepersoneel opgeroepen voor de wedstrijd tussen Vitesse en de Graafschap, zaterdagavond in Gelredome in Arnhem.

voor nadere informatie:
peter meijer
06-53187522