Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (22/9)

TILBURG, 22 september 2007

Politiehond Remco spoort gestolen laptoptas en inbreker op

TILBURG: Politiehond Remco heeft vannacht een 18-jarige inbreker opgespoord die zich verborgen had nabij een sloot langs een maïsveld. De inbraak had plaats gevonden in het clubhuis van een golfvereniging. Ook vond Remco een laptoptas die vermoedelijk bij deze inbraak was gestolen.

Vannacht kwam omstreeks 03.10 uur een alarmmelding van het clubhuis van een golfcomplex aan de Gilzerbaan. Ter plaatse bleek dat een beveiligingsbeambte al aanwezig was. Hij vertelde de dienders dat hij geconstateerd had, dat de buitendeur en een deur naar het kantoor open stond. Er was geen braakschade, de dader(s) had(den) dus vermoedelijk een valse sleutel gebruikt. De hondengeleider nam zijn gecertificeerde diensthond Remco uit zijn auto en gaf hem het commando zoeken. De politieman zag aan het gedrag dat zijn hond een menselijk geurspoor volgde. Enkele honderden meters verder haalde de hond onder een heg een zwarte laptoptas te voorschijn. Na wederom een commando zoeken kwam de hond bij een sloot naast een maïsveld uit. Uit het zeer dicht begroeide gras kwam plotseling een schreeuw. De viervoeter had zich in een been van een 18-jarige Tilburger gebeten. De verdachte werd aangehouden en na behandeling in het ziekenhuis ingesloten. Het is een bekende van de politie. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De politie stelt nog een onderzoek in naar een mogelijk 2^e dader en naar de toedracht van de inbraak.

Dronken automobilist ramt drie geparkeerde autos

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 05.00 uur op de Bredaseweg een 23-jarige Tilburger aangehouden die met zijn auto na een inhaal manoeuvre tegen drie geparkeerde autos was gereden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 660 ugl. De politie heeft de Kon. Marechaussee in kennis gesteld omdat de betrokkene een militair is. Getuigen verklaarden dat de bestuurder met hoge snelheid vanuit het centrum in richting van de Ringbaan West reed. Hij haalde een taxi in waarna hij kennelijk de macht over het stuur verloor en drie voertuigen ramde die aan de rechterzijde van de weg geparkeerd stonden/ Een van de autos was total loss een ander voertuig raakte zwaar beschadigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: Vanmorgen is omstreeks 04.45 uur op de Ringbaan Zuid een 62-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurder had naar eigen zeggen tien glazen bier gedronken, voordat hij achter het stuur van zijn auto was gaan zitten. Hij blies 625 ugl. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Arrestatie na bedreiging medewerker buurtpreventie

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 21.00 uur een 36-jarige man in de wijk Wandelbos aangehouden op de verdenking van bedreiging van een vrijwilliger van de Buurtpreventie. De voluntair verklaarde dat hij samen met een medevrijwilliger fietste over de Lage Witsiebaan. Daar werden zij bijna aangereden door een automobiliste die met hoge snelheid reed. De vrijwilliger gebaarde met zijn handen naar de bestuurster van die auto, dat zij het wat rustiger aan moest doen. Even later zagen de twee surveillerende mannen dezelfde auto voor een woning in de wijk Wandelbos staan. Terwijl de voluntair het kenteken van deze auto noteerde, kwam de bewoner naar buiten. Deze werd boos en bedreigde de buurtpreventiemedewerkers ze aan te rijden en op hun gezicht te slaan. De politie heeft de verdachte aangehouden. Hij ontkende de dreigementen te hebben geuit. Hij krijgt een proces-verbaal.

Twee aanhoudingen tijdens horecatoezicht

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum hebben vannacht, tijdens een tamelijk rustige dienst slechts twee arrestaties verricht.
Omstreeks 02.30 uur werd op de Heuvel een 32-jarige Tilburger aangehouden vanwege het opgeven van een valse naam en het niet bij zich hebben van een ID-bewijs. . Dat incident gebeurde toen hij op de bon werd geslingerd vanwege het bij zich hebben en gebruiken van sterke drank in het daartoe aangewezen horecagebied. Hij droeg een geopende literfles Bacardi bij zich. Een 22-jarige Tilburger werd omstreeks 03.45 uur op de Spoorlaan aangehouden omdat hij betrokken was bij een opstootje en niet naar de vordering van de agent luisterde om door te lopen. Bovendien beledigde hij de dienders.

Auteur: Willem van Hooijdonk