Politie Gelderland-Zuid

Grote alcoholcontrole

Nijmegen, 22-09-2007 o Vrijdagnacht is door agenten van het team Verkeershandhaving in het kader van de verkeersveiligheid, een grote alcoholcontrole gehouden op diverse locaties in Nijmegen. Daarbij werkten 235 bestuurders mee aan een blaastest; 22 bestuurders bleken teveel gedronken te hebben.

De controles vonden plaats op de Graafseweg, Keizer Karelplein, Van Schaeck Mathonsingel en St. Annastraat. De hoogst gemeten uitslag bedroeg 100 ugl. terwijl het wettelijke maximum op 220 ugl. is gesteld. Aan een bestuurder is een rijverbod uitgereikt voor 5 uur. Een andere bestuurder is bekeurd voor het niet hands-free bellen.

16 glazen
Bij een reguliere controle op alcohol door surveillerende agenten elders in Nijmegen, werd een 35-jarige plaatsgenoot betrapt met 695 ugl. De bestuurder bekende 16 glazen alcohol gedronken te hebben, na een werkweek van 70 uur en het achterwege laten van zijn avondeten. Deze man was in 2006 al eerder gesnapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is door de politiemensen ingevorderd. (01)