Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (22/9)

OOSTERHOUT NB, 22 september 2007

Jonge automobilist voor 4^e keer betrapt op rijden onder invloed

WAALWIJK: De politie heeft vrijdagavond op de Els een 19-jarige Waalwijker betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 240 ugl. Hij valt onder de categorie beginnend bestuurder, dat is een persoon die minder dan vijf jaar over een rijbewijs beschikt. Een dergelijke bestuurder is strafbaar bij een percentage hoger dan 88 ugl. Voor de bestuurders die langer dan vijf jaar een rijbewijs hebben is dat 220 ugl.

De politie heeft na overleg met de officier van justitie besloten het rijbewijs in te vorderen. Normaliter wordt bij een beginnende bestuurder alleen het rijbewijs ingenomen als er meer dan 350 ugl (0,8 promille) geblazen wordt. In dit geval werd toch tot invordering overgegaan omdat de verdachte in één jaar tijd al vijf keer eerder voor hetzelfde delict is aangehouden. Vier keer leidde dat tot een proces-verbaal.

Drontenaar aangehouden voor huiselijk geweld

WOUDRICHEM: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 18.25 uur een 27-jarige man uit Dronten aangehouden omdat hij verdacht wordt van het bedreigen en mishandelen van zijn 22-jarige zwangere ex-vriendin. De verdachte was gisteren vanuit Dronten met de trein naar Woudrichem gekomen. In de woning waar zij verblijft, was het tot een ruzie gekomen. De verdachte zou haar toen met de dood bedreigd hebben. Ook had hij haar geschopt. Hij werd door de politie in een parkje aan de overzijde van de woning aangetroffen en aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Ruzie in kledingzaak beslecht met een kopstoot

OOSTERHOUT: De 32-jarige bedrijfsleider van een kledingzaak aan de Kerkstraat is vrijdagavond rond 18.00 uur mishandeld door een klant. De verdachte, een 23-jarige Oosterhouter heeft zich dezelfde avond nog gemeld bij het politieteam Oosterhout aan het Europark. De politie maakt proces-verbaal op..De twee mannen die elkaar eerder in de privé sfeer hadden ontmoet, kregen in de winkel ruzie. De woordenwisseling escaleerde zodanig dat de verdachte de bedrijfsleider een kopstoot gaf. Een 18-jarige medewerkster die hen uit elkaar wilde halen, verklaar dat zij door de verdachte in haar rug werd geschopt. Van beide slachtoffers is een aangifte opgenomen.

Winkeldievegge aangehouden

WOUDRICHEM: Een 36-jarige vrouw uit Sleeuwijk is vrijdagavond in een supermarkt aan de Postweide betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had in haar rugzak verschillende levensmiddelen gestopt en niet afgerekend bij de kassa. Ze werd tegengehouden toen ze de winkel uitliep. Er zaten 16 producten zoals gerookte paling en andere luxe hapjes in haar rugzak. De vrouw verklaarde dat ze niet rond kon komen van haar uitkering. Ze gaf toe regelmatig drugs te gebruiken. De politie maakt proces-verbaal op.

Baldadige uitgaander aangehouden

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag, tijdens het horecatoezicht omstreeks 03.00 uur in de Klappeijstraat een 20-jarige Oosterhouter aangehouden. Hij had in een café een meisje geduwd en bier in haar gezicht gegooid. Hierdoor ontstond tumult in het café. Het betrokken meisje wilde geen aangifte doen. De verdachte is vervolgens met een proces-verbaal weer heengezonden.

Rijders onder invloed aangehouden

LAGE ZWALUWE: Vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag is omstreeks 02.40 uur op de Amerweg een 21-jarige man uit Capelle aan de IJssel betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist, een beginnende bestuurder, blies 445 ugl. Hij kreeg naast een proces-verbaal ook nog een rijverbod van zes uren.

WAALWIJK: In Waalwijk werd vannacht omstreeks 00.20 uur op de Burgemeester Verwielstraat een 37-jarige Oosterhouter betrapt op het rijden onder invloed van een auto. Hij blies 615 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

NIEUWENDIJK: Vrijdagavond is omstreeks 23.15 uur een dronken 20-jarige Werkendammer met de auto van zijn neef op de Kerkweg in aanrijding gekomen met een geparkeerde auto en een hekwerk. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij blies 420 ugl.

Hij verklaarde dat hij op de Dijk, rijdende in de richting van Zandheuvel, met de rechtervoorzijde van zijn auto tegen een geparkeerd voertuig reed. Het incident gebeurde tijdens het voorbij rijden van de geparkeerde auto. Deze auto kwam drukte daardoor tegen een lichtmast en raakte zwaar beschadigd. De verdachte kwam tegen een hekwerk van een dijkwoning tot stilstand. Hij verklaarde dat hij was gaan rijden omdat zijn neef te dronken was. Deze lag overigens ten tijde van de aanrijding achterin te slapen. Naast de bestuurder zat op dat moment een collega van hem. Er raakte niemand gewond.

Auteur: Willem van Hooijdonk