Politie Zeeland


---


W-2871-2007 Politie zoekt slachtoffer mishandeling en getuigen
Vrijdagavond rond 22.30 uur werd bij de politie gemeld dat er ruiten vernield werden op het NS-station bij Oost-Souburg, kort daarna volgde een melding dat er iemand op de Draaibrug mishandeld zou worden.
Op het station waren enkele ruiten van reclameborden vernield. Getuigen hadden ook gezien dat twee mannen ter hoogte van de Draaibrug een negroïde man hadden mishandeld die daarna wegfietste over het Jaagpad richting Vlissingen.
In verband hiermee werden later die avond op het Koopmansvoetpad twee mannen aangehouden, een 30-jarige Vlissinger en een 33-jarige man uit Oost-Souburg. Zij zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
De poltie is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over de gepleegde vernielingen. Ook is de politie met name op zoek naar het slachtoffer, de negroïde man op de fiets. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844.

W-2872-2007 Hardrijdende bromfietsers aangehouden, Vlissingen
De politie heeft afgelopen nacht twee Vlissingers van 20- en 22 jaar aangehouden die met hoge snelheden op hun brommers door de wijk Bossenburg reden.
Bikers (agenten op de fiets) zagen beide mannen zonder helm, verlichting en kentekenplaat met hoge snelheden door de wijk scheuren. Toen beide mannen op hen af kwamen gereden, kregen ze een stopteken waarna zij omkeerden en met hoge snelheid wegreden.
Op het bruggetje bij de Schuitvaartstraat konden beide bromfietsers door de bikers worden klemgereden. Ze kregen weer een stopteken maar beide mannen wilden opnieuw ervandoor gaan. Een van de bikers kon de 22-jarige Vlissinger vast pakken waarop deze gas gaf en weg wilde rijden. Hierdoor werd de agent meegetrokken en kwam samen met de Vlissinger ten val waarna deze kon worden aangehouden.
De andere bromfietser, de 20-jarige Vlissinger , keerde om en reed met hoge snelheid in op de andere biker. Doordat deze op tijd opzij sprong, kon een aanrijding worden voorkomen. Wel werd de politiebike geraakt en weggeslingerd.

De 20-jarige Vlissinger werd even later alsnog aangehouden. Na verhoor werd de 22-jarige Vlissinger in vrijheid gesteld, de 20-jarige Vlissinger zit nog vast.