NOVA

22-09-2007

Hulpverleners in levensgevaar
Artsen Zonder Grenzen en Healthnet maken zich zorgen nu militairen zich steeds meer gaan bezighouden met medische zorg. De bevolking ziet het verschil niet meer en richt haar woede zich steeds vaker op hulpverleners. Gevolg: artsen en verpleegkundigen worden vermoord en de bevolking krijgt niet de hulp die ze nodig heeft.

Kidnation
Het concept is simpel: je sluit een groep mensen op, je geeft hen af en toe een opdracht, en je registreert het met tientallen camera's. Tot nu toe was het alleen voor volwassenen (de Gouden Kooi, Big Brother, enzovoort), maar deze week is de Amerikaanse zender CBS met een kinderversie begonnen: kidnation. In de studio reageert Paul Römer, algemeen directeur Endemol Nederland, op de vraag of een dergelijk programma ook in Nederland gemaakt kan worden.

Amelisweerd
Een 'rij struiken' noemde toenmalig minister van Verkeer en Waterstaat , Zeevalking, de bomen van het natuurgebied Amelisweerd. De bomen moesten worden gerooid voor de uitbreiding van de A27. Maar die 'rij struiken' werd het symbool van de Nederlandse milieubeweging. Maandag is het 25 jaar geleden dat het kappen van het bos begon, waarmee 11 jaar van intensief protest eindigde.

'Politieke incidenten'
Op de homepage vindt u een nieuwe editie van NOVA's hoofdredactioneel commentaar met als titel: politieke incidenten.

Presentatie: Joost Karhof

(Onderwerpen onder voorbehoud)

NOVA Politiek: geen referendum Europees verdrag


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht