Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 22 september

BREDA, 22 september 2007

Aanhouding na woninginbraak

BREDA: Een getuige meldde op vrijdagavond even voor 23.00 uur een woninginbraak aan de Lieferingstraat. Hier zouden twee jongens aan het inbreken zijn. Bij het arriveren van de politie renden de twee inbrekers weg. Met behulp van meerdere politie-eenheden en diensthond Iwan kon één van de verdachten na een korte achtervolging worden aangehouden. De verdachten reageerden niet op vorderingen te blijven staan. De diensthond kon één van de verdachten tot stilstand brengen. De 16-jarige jongen uit Breda is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. Naar de andere verdachte is nog enige tijd tevergeefs gezocht.
Van de bewoonster van het pand is aangifte opgenomen. De daders braken een raam open, maar kregen vermoedelijk niet de kans om iets te ontvreemden.

De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld en meerdere getuigen verhoord.

Motorrijder ten val door olie op wegdek

BAVEL: Een 29-jarige man uit Breda is op vrijdagavond even voor 23.00 uur met zijn motorfiets ten val gekomen op de Gilzeweg. De man viel vermoedelijk doordat er olie op het wegdek lag. De man liep vermoedelijke een gebroken voet op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Man bedreigt voorbijganger met mes

BREDA: Een 23-jarige vrouw fietste op vrijdagavond om 23.00 uur met haar vriend over de Boschstraat. Vanuit een woning werd een blikje naar buiten gegooid. Ze spraken de man die het blikje gooide aan. Er ontstond een woordenwisseling. De onbekende man bedreigde de twee vervolgens met een mes. Ze schakelden de politie in. Deze ging de woning binnen, maar trof de man niet meer aan. Van de 23-jarige vrouw is aangifte opgenomen van bedreiging. De politie heeft meerdere getuigen gehoord.

Man krijgt klappen bij vechtpartij

BREDA: Op zaterdag ontstond er rond 02.00 uur een vechtpartij in een eetgelegenheid aan de Halstraat. Twee mannen kregen ruzie met elkaar. Een 29-jarige man uit Breda wilde de partijen scheiden. Hij kreeg hierbij van één van de twee meerdere klappen op het hoofd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De politie zal aangifte van hem opnemen. De politie heeft getuigen gehoord.

De vechtende partijen waren bij aankomst van de politie al vertrokken.

Man aangehouden na vernieling fietsen

BREDA: Een medewerker van de Koninklijke Marechausse hield op zondag tegen 05.30 uur een 19-jarige man aan op heterdaad toen hij fietsen vernielde op het Stationsplein. Hij werd overgedragen aan de politie. De politie heeft verklaringen van meerdere getuigen opgenomen. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Drie aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag was het redelijk druk in de binnenstad van Breda. Er zijn in totaal drie aanhoudingen verricht.

Om 01.00 uur is een 35-jarige man uit Den Bosch aangehouden voor wildplassen. Dit gebeurde op het Kerkplein. De man had geen identiteitsbewijs bij zich en weigerde zijn personalia op te geven. Hij is aangehouden en in de ochtend na verhoor met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Om 02.15 uur stond een 26-jarige Bredanaar tegen de bus van de Koninklijke Marechaussee aan te plassen. Deze bus stond in de Schoolstraat. De man is aangehouden en heeft een proces-verbaal gekregen.

Om 03.30 uur is een 24-jarige man uit Rijsbergen aangehouden in het bezit van cocaine. De man werd betrapt door beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid aan het Kerkplein. De drugs zijn in beslag genomen en de man is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Tijdens deze horecanacht zijn twee bekeuringen uitgedeeld voor wildplassen.

Man aangehouden voor bedreiging medeweggebruiker

BREDA: De politie hield op vrijdagavond even na 20.00 uur een 30-jarige man uit Breda aan voor bedreiging van een
vrachtwagenchauffeur eerder die dag op het Minervum. De man werd aangehouden in de Jacob Romanstraat. De 24-jarige vrachtwagenchauffeur uit Culemborg deed aangifte van bedreiging nadat hij een verkeersruzie wilde sussen. De 30-jarige man zou hem daarbij hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Volgens de verdachte ging het hierbij om een ijzeren staaf. Hij is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg