Antillenhuis


Gastenverblijf VU ziekenhuis 10 jaar. Initiatief Bob Pinedo krijgt vervolg !



Het Gastenverblijf van het ziekenhuis van de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam bestaat 10 jaar. In 1995 werd het idee gelanceerd door de Antilliaanse professor Bob Pinedo. Het initiatief werd dankzij sponsoren gerealiseerd en telt in totaal 17 kamers waar familieleden van patiënten in het VU kunnen logeren tijdens de opname van familieleden in het ziekenhuis. In totaal 70 vrijwilligers zorgen voor het reilen en zeilen in het Gastenverblijf.

Het Gastenverblijf is een zeer groot succes gebleken en is nu na 10 jaar aan uitbreiding toe. Momenteel draait het `hotel' met een bezetting van gemiddeld 85 %. "Een hoge percentage", zo zei Paul Nouwen tot de aanwezigen gisteren. "Wij hopen binnenkort voldoende fondsen aan te wenden om nog eens10 kamers bij te bouwen. Wij zullen de sponsoren van 10 jaar geleden weer benaderen met een verzoek tot sponsoring", aldus de voorzitter van het bestuur van het Gastenverblijf tijdens de viering vrijdag in de Amstelzaal van het VU tegenover vele tientallen vrijwilligers, sponsoren, bestuursleden en genodigden, waaronder ook de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia.

Het tweede lustrum werd muzikaal gevierd met een bijzonder optreden van de `wonderkinderen' Lucas en Arthur Jussen op de piano. Verder werd de bijeenkomst opgeluisterd met een video en enkele voordrachten door actrice Anne-Wil Blankers. Zij was aanwezig in haar hoedanigheid als lid van de Commissie van Aanbevelingen van het Gastenverblijf. De namiddag werd afgesloten met een dank aan de vrijwilligers. De vrijwilligers met een staat van dienst van 10 jaar aan het Gastenverblijf kregen gisteren van het bestuur een aandenken en bloemstuk aangeboden.

De Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia, bood de heer Paul Nouwen, namens het Antillenhuis, een serie boeken in het Papiaments aan. Onder de boeken ook de Papiamentsvertaling van het Achterhuis van Anne Frank. De boeken zullen in de bibliotheek van het Gastenverblijf dienen als leesmateriaal voor de vele Antilliaanse gasten die gebruik maken van het Gastenverblijf. Initiatiefnemer van het project, de heer Bob Pinedo, kreeg van de heer Comenencia een das aangeboden van het Antillenhuis.

Noot voor de media: Heeft U vragen of wenst U persfoto's, dan kunt U contact opnemen met Antillenhuis-voorlichter Norman Serphos serphos@kgmna.nl

---

Gepubliceerd op: 22-09-2007 Bron: Antillenhuis