Description: Luitenant-kolonel Gino van der Voet heeft vandaag (22 september) het commando over het Provincial Reconstruction Team (PRT) in Afghanistan overgedragen aan zijn opvolger luitenant-kolonel Wilfred Rietdijk. Tijdens de ceremonie overhandigde hij symbolisch drie D?s. Deze D?s staan voor Development, Diplomacy and Defence, waar het PRT 3 de afgelopen zes maanden hard aan gewerkt heeft.

Ministerie van Defensie

ACTUEEL

22-09-2007 19:16

DRIE DâS TIJDENS COMMANDO-OVERDRACHT IN AFGHANISTAN


Luitenant-kolonel Gino van der Voet heeft vandaag (22 september) het commando over het Provincial Reconstruction Team (PRT) in Afghanistan overgedragen aan zijn opvolger luitenant-kolonel Wilfred Rietdijk. Tijdens de ceremonie overhandigde hij symbolisch drie Dâs. Deze Dâs staan voor Development, Diplomacy and Defence, waar het PRT 3 de afgelopen zes maanden hard aan gewerkt heeft.

De overdracht was bij het PRT-huis waar Van der Voet en zijn mensen van de missieteams de afgelopen maanden talloze besprekingen met de Afghaanse bevolking hebben gehad over de start van projecten.

In zijn toespraak vertelde Van der Voet dat het een dynamische periode is geweest. â Eerst de overstromingen in Deh Rawod, toen PRT 3 net binnen was, daarna het eradication programma en op 26 april de inname van Kala Kala. Zeker de slag om Chora heeft een stempel gedrukt op de periode van PRT 3. We dachten dat het daarna rustiger zou worden, maar voor met name missieteam 3 uit Deh Rawod, is het alsnog een roerig einde geworden.

Van der Voet benadrukte ook het belang van de samenwerking tussen het PRT en de mensen van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking. âMet name de functioneel specialisten vormden een brug tussen het geen de militairen nog konden doen en waar de civiele organisaties verder gingen.â

Ook de Battle Group werd bedankt. Zij hebben het mogelijk gemakt dat het PRT hun werk kon doen en zorgde letterlijk voor de verdediging van het werk van de missie. Voor soldaat 1 Tim Hoogland, die deel uit maakte van de Battle Group, werd een minuut stilte in acht genomen.


Gerelateerde links:
â Soldaat 1 Tim Hoogland Zie het origineel