Gemeente Weert

7 augustus 2007

Opening nieuwe milieustraat en gemeentewerf op 22 september

WEERT ŽPAKT UITĀŽ VOOR EEN BETER MILIEU

Na een periode van twee jaar plannen maken en bouwen wordt de nieuwe milieustraat en gemeentewerf op 22 september a.s. feestelijk geopend. De Open Dag is bedoeld om alle inwoners van Weert en Nederweert kennis te laten maken met het beste afvalscheidingsysteem in Limburg. Behalve rondleidingen zijn er in en rondom het gebouw aan de Graafschap Hornelaan diverse feestelijke activiteiten gepland.

De gemeenteraad van Weert heeft in maart 2005 besloten tot de bouw van een nieuwe gemeentewerf en milieustraat. Dit was noodzakelijk omdat de huidige milieustraat te klein was geworden en beperkingen kende voor een optimale afvalscheiding. Ook de gemeentewerf voldeed niet meer aan de eisen van vandaag. De nieuwbouw is gerealiseerd door Ballast Nedam. De nieuwe gemeentewerf en milieustraat bevinden zich aan de Graafschap Hornelaan 207/209.

De meest duurzame afvalscheider van Limburg
Bij de milieustraat kunnen inwoners van Weert Ć©n Nederweert terecht voor het afvoeren van diverse soorten afval, zoals klein chemisch afval, asbest, puin, grof tuinafval, metaal, grof huishoudelijk afval etc. In totaal zal de nieuwe milieustraat 23 afvalstromen kunnen verwerken. Hiermee wordt 85 tot 90% van het aangeboden afval gescheiden. Dat is een hoog percentage ten opzichte van de oude milieustraat (75%) Ć©n ten opzichte van wat de meeste andere gemeenten verwerken. Daarnaast zijn de tarieven voor het afvoeren van afval in Weert relatief laag. Die twee elementen zorgen er samen voor dat Weert zich de duurzaamste afvalscheider van Limburg mag noemen.

De gemeentewerf
De gemeentewerf is bedoeld voor het stallen van materialen en wagens van de buitendienst. Ook het kantoor van de Servicelijn van de gemeente (voor informatie en klachten over de openbare ruimte, zoals afval, ongedierte, rioleringswerkzaamheden, groenonderhoud, gladheidbestrijding, openbare verlichting, wegwerkzaamheden etc.) is hier gevestigd.

Groot openingsfeest
De officiƫle opening van de nieuwe gemeentewerf en milieustraat vindt plaats op zaterdag 22 september. De opening is tevens de officiƫle aftrap van de provinciebrede Open Dag bij bedrijven voor afvalinzameling, afvalbewerking en afvalverwerking. Om 10.00 uur zal Gedeputeerde H. Kersten van de Provincie Limburg het startschot geven bij de milieustraat in Weert. Bij deze openingshandeling voor genodigden, zijn ook wethouder P. Sijben (Weert) en wethouder M. Beelen (Nederweert) aanwezig. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van afvalinzameling, afvalbewerking en afvalverwerking.

Aan de Graafschap Hornelaan is men nu nog druk bezig met alle voorbereidingen om er 22 september een interessante dag van te maken. Welke activiteiten er precies staan te gebeuren, is nog een verrassing. Het totale programma wordt in de week voorafgaand aan de opening bekendgemaakt. Zeker is dat er spectaculaire, verrassende elementen zijn voor jong en oud.


---
Noot voor de pers, niet ter publicatie
Donderdag 20 september om 11.30 uur is er een persconferentie en rondleiding in het nieuwe pand van de milieustraat waarvoor u van harte bent uitgenodigd. Tijdens deze persconferentie wordt nader ingegaan op het programma rondom de opening. Uiteraard is er alle ruimte voor vragen over de milieustraat en de gemeentewerf en het duurzaamheidbeleid van de gemeente Weert. Wethouder Sijben van de gemeente Weert is hierbij aanwezig. Aansluitend is er de gelegenheid om vĆ³Ć³r de officiĆ«le opening alvast rondgeleid te worden door de milieustraat en de gemeentewerf.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2007.154 LS


---- --