Persbericht

3 september 2007

Iftaarmaaltijd in zaal De Hofkamer Nijmegen

"Elkaar blijven ontmoeten"
Mevrouw Nazima Shaikh en het Ramadanfestival organiseren voor de 3de keer in Nijmegen een Iftaarmaaltijd in de maand Ramadan op 22 september 2007. U wordt uitgenodigd om deze bijzondere avond mee te maken in zaal De Hofkamer aan de Wachterslaan 239/241.

Op 12 september is voor de moslims de maand Ramadan begonnen. Een maand van bezinning en vasten.Tijdens de ramadan wordt ertussen zonsopgang en zonsondergang gevast. Als de zon onder is, wordt het vasten verbroken met een gemeenschappelijke maaltijd: een Iftaar. Een iftaar wordt meestal thuis gedaan met de familie. Het is een vrij intiem gebeuren. Daarom is het juist des te leuker om het eens met een niet-moslim te delen en te kijken wat zijn of haar ervaring hierbij is.

Deze Iftaarmaaltijd heeft als doel om moslims en niet-moslims te stimuleren om in contact te komen en dat het contact een duurzaam karakter krijgt. Met respect, begrip en dialoog kunnen we nader tot elkaar komen. Daarom is het belangrijk in onze samenleving om elkaar te blijven ontmoeten.

Het buffet, dat uiteraard halal is, ligt dit jaar in de handen van Food XL uit Nijmegen.

Het programma ziet er als volgt uit:
18.45 uur Welkomstwoord door Nazima Shaikh
19.00 uur Koranrecitatie en vertaling in het Nederlands 19.30 uur pauze
19.38 uur Iftaar (ontvasten met een dadel)
Daarna volgt het Magrieb-gebed voor moslims die willen bidden (er is een aparte bidruimte aanwezig) Dan beginnen we samen aan de maaltijd en tijdens het eten maak je gezellig een praatje met de personen aan je tafel 20.30 uur Praatje Janneke van Lier, projectleider Shake- It, jongerenproject van St.whaa 20.45 uur Afscheidswoord

Omdat er in de maand Ramadan, Zakaat (armenbelasting) betaald wordt, wordt er deze avond gecollecteerd voor Shake- It, het jongerenproject van St.whaa uit Nijmegen.

De entree bedraagt ¤ 6,- per persoon, dat is inclusief dadel en maaltijd. Voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar is de entree ¤ 4, 00 p.p. Warme dranken en frisdranken zijn voor eigen rekening. Alcohol kan deze avond niet genuttigd worden.

Aanmelden is noodzakelijk. Dit kunt u doen door te mailen naar medianazima@hotmail.com Zaal De Hofkamer ligt in wijk Nijmegen-Oost. Het adres is Wachterslaan 239/241 6523 NIJMEGEN.
---



Ingezonden persbericht