Gemeente Harlingen

Open dag Ecopark De Wierde
5-9-2007
In het kader van het 100-jarig bestaan van de NVRD, vereniging voor afval- en reinigingsmanagement, wordt dit jaar een Nationale Afval- en Recyclingdag gehouden. Veel afvalbedrijven stellen op die dag, zaterdag 22 september 2007, hun locaties open voor het publiek.

Ook Omrin doet mee en stelt iedereen in de gelegenheid om Ecopark De Wierde te bezoeken. Niet alleen de activiteiten die daar dagelijks plaats vinden zijn te bezichtigen, maar ook veel andere activiteiten van Omrin zijn te zien.

Tussen 10.00 en 16.00 uur kunt u onder andere (in actie) zien: graffitiverwijdering, de scheidings- en bewerkingsinstallatie voor restafval, de scheidingsinstallatie voor bouw- en sloopafval, onkruidbestrijding met heet water, veel bijzondere inzamel- en reinigingsvoertuigen, het sorteren van wit- en bruingoed, een mobiele puinbreker en roofvogeldemonstraties door onze valkeniers. Ook zijn er leuke activiteiten voor kinderen! Uiteraard is de toegang gratis en staat de koffie klaar.

Ecopark De Wierde vindt u door op de A7 tussen Joure en Heerenveen de afslag Oudehaske/Vegelinsoord te nemen. Na ongeveer een kilometer richting Vegelinsoord ziet u rechts de ingang naar De Wierde.