Gemeente Alkemade


Alkemadelaan tijdens corso gestremd

14-09-2007

Zaterdag 22 september 2007 organiseert Oranjecomité Juliana Alkemade Oost weer het jaarlijkse corso. In overleg met het comité en de politie heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat de Alkemadelaan tijdens het corso voor doorgaand verkeer gestremd zal zijn.

Het besluit om tijdens het corso tot stremming van de Alkemadelaan te komen komt voort uit de wens van het Oranjecomité om de eenheid van het corso te bevorderen. Onder "stremming" moet niet worden verstaan dat de Alkemadelaan tijdens het corso geheel wordt afgesloten, maar wel dat deze verkeersader tussen 10.30 en 13.00 uur voor doorgaand verkeer moeilijk begaanbaar zal zijn. Men moet rekening houden met vertragingen. Zowel de rotonde bij de Meerkreuk in Oude Wetering als de rotonde bij Snacksalon "De Schelp" in Roelofarendsveen worden tussen de genoemde tijdstippen bemand door twee verkeersregelaars en een politieagent. Daarnaast zijn dranghekken aanwezig. Auto's worden op geschikte momenten (te beoordelen door de verkeersregelaars en de agent ter plaatse) groeps- en/of druppelsgewijs doorgelaten. Het verkeer op de Alkemadelaan zal met behulp van borden worden gewezen op de alternatieve routes naar/door het centrum van Roelofarendsveen, namelijk via de Bruggestraat in Oude Wetering aan de oostelijke zijde en via het Veenderveld aan de westelijke zijde van de Alkemadelaan. De met het zogenaamde ´wandelgebied´ samenhangende wegafsluitingen zullen pas van kracht worden als het corso en de stremming van de Alkemadelaan zijn afgelopen.

Voor meer informatie over de stremming van de Alkemadelaan tijdens het corso kunt u contact opnemen met de heer De Boer van de sectie Bestuurszaken, tel. (071) 332 72 91.