Gemeente Hoogeveen

Persberichten 2007

19 september 2007

Afzender: college B&W

Bewoners en vrijwilligers Hengelo bezoeken Hoogeveen

Zo'n 120 bewoners en vrijwilligers uit Hengelo bezoeken zaterdag 22 september 2007 Hoogeveen. Het bezoek is een initiatief van de afdeling Wijkzaken van de gemeente Hengelo. Het thema is 'de vrijwilliger' en het bezoek staat ook in het teken van de jaarlijkse vrijwilligersdag in Hengelo.

Wethouder Klaas Smid ontvangt de Hengeloërs in het raadhuis. Daar krijgt het gezelschap een en ander te horen over het ontstaan van De Smederijen van Hoogeveen en de wijze van samenwerking tussen de partnerorganisaties gemeente Hoogeveen, Stichting Welzijnswerk, de politie en de woningcorporaties Domesta, Woonconcept en Actium. Daarna waaieren de bezoekers uit over drie locaties in Tiendeveen, Nieuwlande en Krakeel.

Krakeel

In buurtcentrum De Magneet in de Hoogeveense wijk Krakeel doen de bezoekers mee aan een workshop over het ontstaan van het Wijkontwikkelingsplan en de betrokkenheid van bewoners bij het maken van plannen voor Krakeel, zowel op het gebied van bouw- als sociale projecten. Ook de proef met het wijkgebonden leefbaarheidsbudget, waarbij bewoners zeggenschap over een wijkbudget krijgen, komt aan de orde.

Tiendeveen

In dorpshuis De Eiken in Tiendeveen gaat de workshop over het ontstaan van de werkgroep Tiendeveen Eén en het ontwikkelen van de toekomstagenda voor Tiendeveen. Deze agenda is vooral gericht op het verbeteren en bundelen van de voorzieningen in het dorp.

Nieuwlande

In dorpshuis 't Dwarsgat in Nieuwlande is het Dorpsontwikkelingsplan Nieuwlande onderwerp van een workshop. De afgelopen jaren zijn in Nieuwlande tal van technische en sociale projecten uitgevoerd, waarbij bewoners zelf prioriteiten hebben gesteld en keuzes hebben gemaakt.

Om 16.00 uur komen de bezoekers uit Hengelo terug in het raadhuis voor een afsluitende evaluatie.

Voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Vonk, telefoon (0528) 291252