KOFFIE, KUNST, KEIEN en PRETTIG WONEN


Persuitnodiging

VELP, 20070914 -- Op zaterdag 22 September 2007 start in de Velpse Galerie voor beeldende kunst, `Klas Vijf", een prachtige tentoonstelling met schilderijen en beelden van brons, steen en keramiek. Werk van Wies van Dort en de veelgeprezen Martien de Kler uit Zutphen. De opening begint die zaterdagmiddag op verrassende wijze om 16.00 uur en u wordt bij deze van harte er voor uitgenodigd, het mee te maken.

Meer activiteiten rondom en in Klas Vijf
Er zijn de komende weken meer prettige verrassingen voor U in Klas Vijf. Bij voorbeeld Koffie, Kunst en Keien. Op Zondag 7 en zondag 14 oktober wordt voor de tweede keer de Velpse Culturele rondgang gehouden, het succesvolle initiatief van vier kunst- en cultuurlokaties in Velp: het Geologisch Museum, De Dingenfabriek, De Wereld Galerie, en Galerie Klas Vijf. De wandeling die dan gemaakt kan worden gaat ondermeer langs deze instellingen, die allen buiten de dan lopende tentoonstellingen allerslag boeiende extra's hebben. Zoals een Afrikaanse koffieschenkerij, en een wijnproeverij. Bij Klas Vijf staat o.a. het expositiebusje van Erwin Kulsdom (Pleasure Design) geparkeerd en wordt in de Galerie door Makelaar Willemsen voorlichting gegeven over de stand van zaken met betrekking tot de bouw van de nieuwe woonwijk `De Velpsche Veste'. Dat dat gebeurt in Galerie Klas Vijf heeft ondermeer te maken met het feit dat de Galerie, gevestigd in de voormalige Nassauschool en grenzend aan het toekomstige Oranjeplein, in de nabije toekomst deel gaat uit maken van deze nieuwe wijk.Om die reden maakte de galeriehouder ook deel uit van de werkgroep die samen met de Gemeente, Vivare en de Belgische architect Jo Crepain mocht meedenken over de vormgeving Van de Velpsche Veste.

De nieuwe expositie in Klas Vijf wordt heel feestelijk geopend op aanstaande zaterdagmiddag 22 september om 16 uur. Koffie, Kunst en Keien vindt plaats op zondag 7 en zondag 14 oktober. En U bent bij alle evenementen van harte welkom. De galerie vindt u bij het parkeerplein, Oranjestraat 36d in Velp.





Ingezonden persbericht