Ingezonden persbericht

Stichting Poprevival
'Back Home'

Persbericht 5 mei 2007

Voorverkoop laatste Poprevival 'Back Home' start al op 1 juni

Overijssel, of beter NO Overijssel kent eigenlijk maar één poprevival en dat is 'Back Home' waar diskjockeys uit the seventies eenmaal per jaar de muziek uit de tijd van toen draaien voor een stampvolle Evenementenhal Hardenberg. Maar met editie tien komt er een einde aan de succesreeks. Op 22 september 2007 wordt de laatste Back Home gehouden. Deze boodschap heeft bij de duizenden bezoekers heel wat teweeg gebracht. Reacties varieerden van ongeloof tot boosheid maar uiteindelijk beseft iedereen dat de succesformule Back Home, dat als een grap begon moet stoppen op het hoogtepunt. Van Back Home X willen de deejays hét hoogtepunt maken.

De populairste poprevival van NO Overijssel heeft bij hoge uitzondering een subtitel gekregen: 'The Final". Maandenlang is nagedacht over wat The Final nu exclusief moet maken. Moeten er artiesten worden uitgenodigd of moet de burgemeester de eerste plaat komen draaien? Uiteindelijk is besloten om Back Home, Back Home te laten. Zes deejays van toen draaien in de fantastische ambiance en in een schitterend decor nog één keer alle disco & rockclassics uit de tijd van toen. Al negen keer de garantie voor een topfeest en de met tiende editie hoopt de organisatie op alle bezoekers van de allereerste Back Home.

Reis naar Amerika
Eén item staat 22 september centraal en dat is het getal '10', en dat heeft z'n reden. In het kort: De entree is 10 euro en bij de entree krijgt iedere bezoeker een button als herinnering dat hij of zij bij de allerlaatste Back Home was. Op de tijdstippen 10 voor 10, 10 voor 11, 10 voor 12 en 10 voor 1 haalt de 'Back Home Mr. X' iemand met een button uit de zaal die op het podium zijn of haar ticket moet kunnen laten zien en een 'Back Home-vraag' moet beantwoorden. Eén van de te winnen prijzen is een super vliegreis voor twee personen naar Amerika, het land waar de meeste Back Home-muziek vandaan komt. Verder zal de avond bol staan van feestelijke surprises.

Dit plan is met een aantal vaste Back Home-bezoekers doorgesproken en van hen kwam het verzoek om, vanwege de verwachte toeloop van muziekliefhebbers, veel vroeger dan na de zomervakantie met de voorverkoop te beginnen bij de Evenementenhal en de VVV in Hardenberg. Vanaf vrijdag 1 juni zijn de tickets voor Back Home X beschikbaar á 10 euro. Bij een grote toeloop van be4zoekers gaat de allerlaatste Back Home qua hal verhuizen naar de megahal in het Evenementenhalcomplex waar in 1998 de succesreeks begon. Als alle stappers uit de seventies komen lukt dat met gemak!

Einde persbericht