Ingezonden persbericht

Stichting Dutch Academy of Childhood Disability (Dutch-ACD)

PERSBERICHT

Utrecht, 23 juli 2007

3e Dutch-ACD Symposium

Van onderzoek naar dagelijkse praktijk in de kinderrevalidatie

Op zaterdag 22 september 2007 vindt in Mytylschool Ariane de Ranitz te Utrecht het 3e landelijk symposium van Dutch-ACD plaats. Het symposium heeft als doel een brug te slaan tussen theorievorming op het gebied van de kinderrevalidatie en de dagelijkse praktijk. Het symposium richt zich daarmee primair op iedereen die professioneel betrokken is bij de kinderrevalidatie in Nederland waaronder artsen, therapeuten, orthopedagogen, psychologen en leerkrachten in het speciaal onderwijs. Ook ouders en andere vertegenwoordigers van kinderen zijn welkom.
Op het programma staan lezingen en presentaties van recent wetenschappelijk onderzoek en workshops waarin de vertaling naar de praktijk vorm krijgt. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Op de website www.dutch-acd.nl staan het programma en de sprekers vermeld.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@dutch-acd.nl en ontvangen een routebeschrijving. Deelname kost E 30 en wordt op de dag van het symposium betaald.
Met het organiseren van dit symposium geeft Dutch-ACD invulling aan haar taak als platform voor interdisciplinaire uitwisseling en aan haar streven naar integratie van onderzoek, zorg en onderwijs.

Onlangs vond in Groningen een congres plaats van de European Academy of Childhood Disability (EACD) waarop de resultaten van internationaal onderzoek op het gebied van kinderrevalidatie zijn gepresenteerd. Tijdens het Dutch-ACD symposium gaat een aantal deskundigen in op de betekenis van die onderzoeken voor de kinderrevalidatie in Nederland.
Tijdens het middagprogramma kunnen de deelnemers kiezen uit diverse workshops waar de vertaling naar de praktijk vorm krijgt. Een ander programmaonderdeel zijn de instructional courses waarin de toepassing van revalidatietechnieken en plannen centraal staan.

Organisatie
De initiatiefnemer van dit symposium is de Stichting Dutch-ACD een jonge organisatie die een ontmoetingsplaats wil zijn voor al degenen die in Nederland betrokken zijn bij de revalidatie van en het onderwijs aan kinderen met een beperking of aandoening. Via de website, het publiceren van nieuwsbrieven en het organiseren van bijenkomsten worden mogelijkheden gecreëerd voordiscussie en interdisciplinaire uitwisseling en samenwerking. De Stichting Dutch-ACD werkt hierbij nauw samen met het Landelijk Innovatieprogramma Kinderrevalidatie (LINK).

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht