Rotterdam is 'oh so haute'

31/08/2007 13:36



Fatusch bv



Op 22 en 23 september 2007 vindt in het Beurs-World Trade Center te ROTTERDAM een Spectaculaire modeshow van de Turkse topmodeontwerper Erol Albayrak plaats. Het evenement wordt gepresenteerd door de bekende Turkse acteur Mehmet Ali Alabora en bekende Rotterdammer Kees Vrijdag. 'Oh So Haute!' is een voorbode voor meer mode-initiatieven in Rotterdam en kan de Maasstad tot dé modestad van de toekomst maken!

Erol Albayrak, topmodeontwerper uit Istanbul, komt weer naar Nederland! Op zaterdagavond 22 en zondagmiddag 23 september organiseert Fatusch Productions een adembenemende modeshow in het Beurs-World Trade Center te Rotterdam. Erol Albayrak geniet internationale bekendheid door zijn prijswinnende couture creaties o.a. gedragen tijdens de Miss Universe verkiezingen. Een speciaal voor deze gelegenheid, uniek ontworpen collectie, zal door een tiental eveneens uit Turkije afkomstige mannequins op de catwalk geshowd worden. Het publiek zal verrast worden met bijzondere creaties met de naam dua, dat gebed en hoop betekent.

Geïnspireerd door de Turks-Perzische filosoof, dichter en mysticus Mevlana (1207-1273), geeft Albayrak oude waarden zoals tolerantie, naastenliefde en vrede een nieuw, modern gezicht! Volgens Erol Albayrak is kunst en mode in staat om culturele diversiteit te communiceren, maar ook om mensen te binden en verschillen te overtreffen.

Met dit glamour evenement wil Rotterdam zichzelf als modestad van Nederland op de kaart zetten. Burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten zal op 22 september a.s. tijdens deze avond optreden als veilingmeester, als één van de stukken uit de collectie geveild wordt. Orhan Kaya, wethouder van Participatie en Cultuur Rotterdam en Adriaan van der Staay, voormalig directeur van de Rotterdamse Kunststichting dragen het evenement eveneens een warm hart toe! Ook het Rotterdamse bedrijfsleven ondersteunt dit initiatief van harte door op zaterdagavond tijdens de gala-avond rondom de modeshow tafels te sponsoren. Er zijn nog enkele tafels beschikbaar! Van de opbrengsten van het evenement wordt het Rotterdam Fashion Fund opgericht dat jaarlijks Rotterdams aanstormend talent in de modescène, wil ondersteunen in het maken van een (eerste) eigen collectie. Van het gehele evenement wordt bovendien door Fatusch Productions een documentaire gemaakt.

Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) heeft financiële ondersteuning verleend voor deze exclusieve modecollectie.





http://www.rotterdamfashion.nl