Bob Chilcott, voormalig lid Kings Singers in Nederland

06/09/2007 17:10



Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB)



Op 22 september zal de Engelse koordirigent, componist en voormalig lid van de Kings Singers een workshop met aansluitend een kort optreden geven in Oosterbeek. Deze workshop is toegankelijk voor (amateur)zangers, dirigenten en andere geïnteresseerden.

Bob Chilcott begon zijn carrière als koorzanger in het koor van Kings College te Cambridge. Vanaf 1986 was hij lid van de wereldberoemde vocal-group The Kings Singers waarvoor hij ook een groot aantal arrangementen schreef. In 1997 nam hij afscheid van The Kings Singers om zich volledig te wijden aan het componeren en dirigeren.

Bob Chilcott heeft na zijn vertrek bij The Kings Singers een groot oeuvre opgebouwd. Dit oeuvre bestaat voornamelijk uit originele koorcomposities, maar ook uit arrangementen. Hierbij beperkt hij zich niet tot één stijl, moeilijkheidsgraad en koorsoort, waardoor zijn werk een groot aantal koorzangers aanspreekt.

Naast zijn werk als componist is hij een veelgevraagd gastdirigent. In de afgelopen jaren dirigeerde Bob Chilcott de BBC Singers, het RIAS Kamerkoor en het World Youth Choir.

In Nederland neemt de populariteit van Bob Chilcott de laatste jaren toe. Om een groter publiek kennis te laten maken met zijn werk organiseert de KCZB in samenwerking met Oxford University Press een Sing-Inn onder leiding van Bob Chilcott. Hij zal tijdens deze Sing-Inn met de deelnemers eigen composities instuderen en uitvoeren. Als afsluiting zal hij met medewerking van Kleijnkoor Noordwijk een kort optreden verzorgen.

Deze Sing-Inn is voor amateur- en beroepsmusici een unieke mogelijkheid om kennis te maken met Bob Chilcott en zijn werk. Naast het Kleijnkoor Noordwijk zal pianist/dirigent Joop Schets zijn medewerking verlenen als begeleider. Inschrijving voor deze Sing-Inn is nog steeds mogelijk

De Sing-Inn vindt plaats op 22 september 2007 in de Vredebergkerk te Oosterbeek. Voor meer informatie en inschrijving kunt u terecht bij de KCZB te Voorschoten 071-5605555 of op de volgende websites:

www.kczb.nl of www.sing-inn.net

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.sing-inn.net