Nederlandse Volks-Unie (NVU)


Arnhem, 17 september 2007.

De NVB gaat het Nederlandse verzet en een joods oorlogsmonument eren!

Op zaterdag 22 september gaat de Nationalistische Volks Beweging (NVB) demonstreren Tegen verwijdering van het kruis / oorlogsmonument in de wijk De Baarsjes"

Wilders met zijn zionistische bedoelingen heeft in de 2e kamer over deze zaak ook al vragen gesteld, net als David Barnouw van het NIOD. (1)

Het CIDI (Centrum Informatie Documentatie Israël) schrijft in een brief: Ook dit monument is door buurtbewoners opgericht in de jaren na de oorlog om het leed van de Tweede Wereldoorlog te herdenken en het verzet te eren. (2)

Het islam-bashen wat op deze manier weer plaats vindt, ligt geheel in de lijn van deze zionisten en Israël liefhebbers! De NVB gaat mee in het islam-bashen en zal gelijktijdig het verzet eren! Toch raar dat twee bestuursleden van de NVB aanwezig waren bij de treurmars van de NSB weduwe mevrouw Rost van Tonningen, op 2 juni jl. in Rheden! Is het niet zo dat Meinoud Rost van Tonningen aangezet is tot zelfmoord door de bewakers (BS-ers Binnenlandse Strijdkrachten) afkomstig uit het Nederlandse verzet? En deze bestuursleden zouden nu zich ineens hard gaan maken voor een verzetsmonument? Op zich niet erg logisch. (3)

Wij maken ons ernstige zorgen over de veramerikanisering van Nederland. De invoering van het casino-kapitalisme, gebaseerd op het Amerikaanse model en de afbraak van het sociale verzorgingsstelsel. Misschien wel meer zorgen nog dan door de media opgeklopte Islamisering die na 11 september 2001 alleen nog maar heftiger is geworden. De opkomst van de zionistische PVV baart ons veel zorgen, het zionisme wordt hierdoor versterkt in het Nederlandse parlement!

Zoals bekend willen wij uiteraard niet als oplossing van de Islamisering dat vreemdelingen gaan integreren. Integreren staat immers ons standpunt voor remigratie naar hun herkomstlanden alleen maar in de weg! Daarom dienen vreemdelingen eigen scholen en gebedshuizen te behouden om hun eigen cultuur en geloof in stand te kunnen houden. Dit om ons standpunt betreffende de terugkeer te vergemakkelijken. Het is overigens niet de schuld van de vreemdelingen dat we problemen met de Islam hebben. Immers, zij hangen nu eenmaal deze godsdienst aan. Het is al jarenlang de schuld van de regering die de enorme stroom immigranten uit deze gelovige landen niet tegengehouden hebben. Daarom eisen wij als NVU zijnde sinds 1971 een totale immigratie en asielzoekerstop!

Het bezwaar van een moskeebestuur tegen een joods oorlogsmonument kunnen wij in de strijd tegen het zionisme wel delen! Een demonstratie met dit thema is net zon zot idee om te gaan demonstreren VOOR de oorlog in Irak zoals de inmiddels opgeheven partijen NA, NNP en Nieuw Rechts hebben gedaan met de demonstratie in Den Haag van 5 april 2003. (4) & (5)

Het is in ieder geval een opmerkelijke zaak en zeker niet onze keus en advies om als Nederlandse nationalisten te gaan demonstreren in samenspraak met Wilders en Naftaniel en Barnouw. (6)

De NVB had een beter thema moeten kiezen, bijvoorbeeld Gemeenschappelijk tegen AFA geweld of iets dergelijks. Dit had veel beter geweest en meer draagvlak gehad dan zon populistisch reactionair rechts-conservatief Wilders thema! Een thema rondom een Christelijk symbool is ook tegenstrijdig t.o.v. onze standpunten en die van de kerk met betrekking tot de asielzoekersproblematiek (kerkasiel). De huidige Christelijke kerk staat juist vijandig tegenover het volksnationalisme!
Mijn voorspelling is dan ook dat als de NVB zo doorgaat, zij dezelfde toekomst krijgt als NA, Nieuw Rechts en de LPF! Wij verwachten dan ook dat NVU-leden en aanhangers om ideologische redenen niet naar deze demonstratie zullen gaan!

Constant Kusters.

Geraadpleegde bronnen:

(1) Oorlogsmonument wordt verwijderd - Kamervragen
Het oorlogsmonument in de Amsterdamse wijk de Baarsjes wordt verwijderd. Het zou kwetsend zijn voor moslims. Dat zet de deur open om alle herdenkingskruizen te verwijderen. Hoe kunnen wij straks onze gevallenen nog gedenken? Geert Wilders (Groep Wilders - Partij voor de Vrijheid) stelt Kamervragen.
Vragen van het lid Wilders (Groep Wilders) aan de Ministers van VWS, BZK en Justitie over de verwijdering van een herdenkingskruis aan de Van Speijkstraat in Stadsdeel de Baarsjes te Amsterdam
1.) Hebt u kennisgenomen van de verwijdering van het herdenkingskruis aan de Van Speijkstraat in Stadsdeel de Baarsjes te Amsterdam, zoals gemeld in het televisieprogramma "Studio Amsterdam" en het artikel "Oorlogskruis wordt vervangen door neutraler monument" (*)?
2.) Is het waar dat dit monument eerst tijdelijk zou worden verwijderd in verband met de bouw van de Westermoskee, maar nu in het geheel niet meer zal terugkeren? Deelt u de mening dat dit te gek voor woorden is?
3.) Is het waar dat de besturen van de Pakistaanse, Marokkaanse en Turkse moskeeën bezwaren hebben geuit tegen het herdenkingskruis? Wat is uw oordeel daarover?

4.) Hebt u kennisgenomen van de bezwaren van een oud-verzetsman geuit in genoemd televisieprogramma tegen verwijdering van het herdenkingskruis? Bent u met hem van mening dat hierdoor de nagedachtenis van de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog geweld wordt aangedaan?

5.)Hebt u kennisgenomen van het advies van het Nationaal Comité 4 en 5 mei om het monument niet permanent te verwijderen (**)? Bent u bereid overname van dit advies door het 4 en 5 mei Comité De Baarsjes en het Stadsdeel De Baarsjes te bevorderen?

6.) Hebt u kennisgenomen van de bezwaren van David Barnouw van het NIOD tegen verwijdering van het herdenkingskruis (***)? Bent u met hem van mening dat verwijdering van dit herdenkingskruis de mogelijkheid opent tot verwijdering van alle herdenkingskruizen in Nederland?
7.)Bent u bereid te bevorderen dat het herdenkingskruis zal worden teruggeplaatst?
(*) RTV Noord-Holland, Studio Amsterdam, 3 maart 2006 en Hakehillot nieuws, 6 maart 2006
(**) Nationaal Comité 4 en 5 mei, "Verplaatsing monument Voor hen die vielen",
http://www.4en5mei.nl/4en5mei
(***) RTL Nieuws, 4 in het land, 6 maart 2006
http://wilders.web-log.nl/pvv/2006/03/oorlogsmonument.html

(2) CIDI roept deelraad Baarsjes op oorlogsmonument niet aan te tasten Middels een brief aan de raad van stadsdeel De Baarsjes heeft het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) zijn verbijstering uitgesproken over het voornemen om het witte kruis aan de Baarsjesweg te vervangen door een nieuw oorlogsmonument. CIDI is van mening dat het oorspronkelijke monument, dat momenteel is verplaatst in verband met de bouw van de Westermoskee, op deze plek terug dient te komen. CIDI ziet het kruis als een symbool waarmee in Nederland na de Tweede Wereldoorlog vele gevallenen werden herdacht. Ook dit monument is door buurtbewoners opgericht in de jaren na de oorlog om het leed van de Tweede Wereldoorlog te herdenken en het verzet te eren. Het feit dat de etnische en religieuze samenstelling van de buurt is veranderd mag geen reden zijn om de geschiedenis te herschrijven door een ander monument te plaatsen. Het bezwaar dat vanuit een Pakistaanse moskee in de buurt tegen het kruis werd geuit kan geen reden zijn om het kruis te verwijderen en daarmee de gevoelens van vele overlevenden van de Tweede Wereldoorlog te krenken. Als het stadsdeel een neutraler oorlogsmonument wenst waarbij het in samenspraak met alle etnische en religieuze groeperingen in de wijk de oorlog kan herdenken, dan dient het op een andere plaats een nieuw monument neer te zetten. Vervanging van een bestaand oorlogsmonument is hoogst ongepast, en grievend voor de direct betrokkenen. In een pluriforme samenleving dient men elkaars symbolen te respecteren.
http://www.cidi.nl/pers/2006/pr100306.html

(3) Toespraak Constant Kusters te Rheden 2 juni 2007 http://nl.youtube.com/watch?v=aBR1sF2OvLc

(4) Oprichting van de Jewish Defense Leage (JDL) in Nederland en hun Nederlandse (s)pionnen Nieuw Rechts en de NNP
http://www.nvu.info/schart/7.html

(5) Joop Glimmerveen onder het politieke fileermes http://www.nvu.info/schart/22.html

(6) Wilders zijn zionistische wortels
http://www.nvu.info/schart/23.html

Partijvoorzitter NVU
Constant Kusters

Postbus 4053
6803 EB Arnhem
026-3217539
E-mail: voorzitter@nvu.info
www.nvu.info

NVU - Nederlandse Volks-Unie ® ©