Glamour Awards 2007 uitgereikt

Nederland Positief sluit zomer op passende wijze af

AMSTERDAM, 20070922 -- In het Amsterdamse Amstel Hotel zijn de Glamour Awards 2007, op 21 september: de laatste dag van de zomer, uitgereikt. De prijzen zijn een ode aan de creativiteit van de showbusiness in Nederland en zijn ingesteld door de stichting Nederland Positief.


Met het instellen van de Glamour Awards hoopt de stichting de zomer op een passende wijze af te sluiten aangezien zij het begin van de zomer, op 21 juni, startte met de viering van de nationale Positiefdag.

Grote winnaars op het gala waren mode-ontwerpster Sheila de Vries en sieradenontwerper Rodrigo Otazu. Presentator Gert-Jan Dröge ontving postuum een Glamour Award en Patricia Paay kreeg de onderscheiding vanwege haar 40-jarige jubileum in het artiestenvak.

In het jaar 2007 zit Patricia Paay precies 40 jaar in het artiestenvak. Paay heeft in haar bijzondere- en muzikale carrière, wat voor Nederland uniek is, een nummer 1 hit gescoord in maar liefst vijf landen tegelijk. Als kroon op haar jubileumjaar wil Nederland Positief haar van harte een Glamour Award toekennen. Deze carrièreprijs kreeg zij uit handen van vriend en manager John van Katwijk.

Nederland Positief ambassadrice Mariëlle Bastiaansen overhandigde de Glamour Award voor Gert-Jan Dröge aan zijn nichtje Xandra Brood in het bijzijn van de naaste familieleden van de overleden presentator.

"Glamourland: zijn programma met reportages van bezoeken van feestjes, premières, jachtpartijen en vernissages toonde de kijker op een heel aparte onderhoudende manier de wereld van de nouveau riche. Maar zijn bijzondere kijk op dat societywereldje was de reden voor het succes van zijn programma. Met een opmerkelijk zachtaardige ironie schermde hij zich af en schreef hij tegelijk ook tv-geschiedenis. Hij opende met zijn doordringende manier van programma-maken geheel nieuwe creatieve perspectieven. Zijn unieke en indringende visie op glamour blijft bij velen in de herinnering leven", aldus Nederland Positief.

Sheila de Vries ontving haar Glamour Award uit handen van muze- en vriendin Micky Hoogendijk. Nederland Positief: Na 30 jaar in het modevak weet zij zichzelf iedere keer weer op bewonderenswaardige wijze creatief te vernieuwen en midden in haar tijd te staan. Dat verdient grote bewondering die ook onze vorstin weet te waarderen. Haar feestelijke en kleurrijke modeshows vol allure verrassen ons herhaaldelijk. Met haar dynamiek weet zij ook anderen te inspireren."

Emilie Bouwman reikte de Glamour Award uit aan Rodrigo Otazu. Bouwman ontdekte het talent van Otazu en stimuleerde hem om met zijn creativiteit vanuit Nederland zijn inmiddels wereldberoemde sieradencollecties te ontwerpen. "Hij kent de wereld van de glamour als geen ander en het verlangen van vele mooie vrouwen om door zijn sieraden nog meer te schitteren en te stralen", zo liet Nederland Positief weten.

Mis(s) 2006 en Nederland Positief-ambassadrice Roos Prommenschenckel onthulde tijdens de uitreiking van de Glamour Awards een kunstwerk met de afbeelding van Lady Diana. Als eerbetoon aan de Britse prinses heeft de stichting Nederland Positief kunstenaar Hayo Sol de opdracht gegegeven om een schilderij met Swarovski-kristallen te maken dat bestemd is voor een veiling ten bate van The Diana, Princess of Wales Memorial Fund.




Ingezonden persbericht