Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaandam, 30 mei 2007

Inschrijving 4 Engelse Mijl en Mini Dam tot Damloop nog mogelijk

De 10 Engelse Mijl van de Dam tot Damloop, die dit jaar zondag 23 september zal plaatsvinden, was dit jaar eerder volgeboekt dan ooit. Startnummers voor de korte afstanden zijn nog wel beschikbaar. De 4 Engelse Mijl verving vorig jaar de 7 km en dat bleek een schot in de roos. Bijna 3.500 deelnemers gingen toen vanuit Zaandam van start. Ook bij de 4 Engelse Mijl kunnen de deelnemers rekenen op prima service. Zo krijgen zij onderweg en bij de finish drinken, zijn de kilometers aangeduid en loopt iedereen met een ChampionChip. De tijden worden dus geregistreerd en na afloop kan men deze terugvinden op internet. Nieuw is dat voor de 4 Engelse Mijl een unieke medaille wordt gemaakt. Een passende beloning voor een prestatie van formaat!

Qua populariteit doet de Mini Dam tot Damloop niet onder voor de 4 Engelse Mijl. Voor de 22ste keer kunnen kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar deelnemen aan de Mini Dam tot Damloop. Kinderen van 4 t/m 7 jaar lopen vanuit het centrum in Zaandam (de Burcht) 0,6 km en de jeugd van 8 t/m 12 jaar gaat de uitdaging aan 2,2 km te volbrengen. De verwachting is dat dit jaar bijna 4.000 kinderen over het traditionele Dam tot Damparcours van start zullen gaan. Hierna kunnen ze zich uitleven tijdens het kinderfeest op de Burcht dat dit jaar met springkussens, klimwanden en een verloting nog sfeervoller zal zijn dan vorig jaar.

Inschrijven voor de 4 Engelse Mijl en Mini Dam tot Damloop is tot het bereiken van de deelnemerslimiet mogelijk op www.damloop.nl. De organisatie raadt een ieder aan niet te lang te wachten, omdat ook hier geldt vol is vol!

Noot aan de redactie (