Provincie Noord-Holland

Provincie sponsort Dam tot Damloop

15-8-2007

De provincie Noord-Holland sponsort de 23ste editie van de Dam tot Damloop op 23 september. De loop voor professionals en amateurs is al jaren het grootste hardloopevenement van Nederland.

Dit jaar verschijnen naar verwachting 35.000 deelnemers aan de start. Tussen Zaanstad en Amsterdam staan naar schatting honderdduizenden toeschouwers langs de route.

Voor ieder wat wils
De Dam tot Damloop bestaat uit verschillende afstanden, waaronder de populaire 10 Engelse Mijl en een miniloop voor jeugd in Zaandam. Het parcours van 10 Engelse Mijl is: start Amsterdam; Prins Hendrikkade, IJ-tunnel, Leeuwarderweg, Buiksloterdijk, Molenwijkpark, Noorder IJ- en Zeedijk, Zuiddijk Zaandam, Burcht, Dam, gedempte Gracht en Peperstraat.

Onderdeel van de sponsoring is ook de Dam tot Dam Wandeltocht. De 4e editie van dit evenement is met mogelijk 10.000 deelnemers één van de grootste wandelevenementen van Nederland.

De Dam tot Damloop is het grootste hardloopevenement voor professionals en amateurs van Nederland

Sponsoring
De provincie Noord-Holland sponsort evenementen die voor een breed publiek interessant en aansprekend zijn en een nationale of internationale uitstraling hebben. Door de provincienaam aan een evenement te verbinden, ontstaan voor de provincie kansen voor positieve profilering en nieuwe mogelijkheden voor publieks- of relatieactiviteiten.