Amsterdam Oud Zuid


Autovrije zondag op 23 september

Zondag 23 september: autovrije dag! Een dag om eens kritisch stil te staan bij het autogebruik. Kan het wat minder, kan het ook anders? Misschien kan de auto best een dagje zonder u! In het autovrije gebied zijn er evenementen en activiteiten op straat onder het motto 'Gezond bewegen in een schone stad'.

Autovrije dag

Bezoek de evenementen en activiteiten in de stad te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer. In Oud-Zuid zijn er maar liefst 21 activiteiten. Alle -ruim 80- evenementen in de stad staan op het programmaoverzicht dat verkrijgbaar is op de stadsdeelkantoren en wijkservicepunten.

Autovrij gebied

Het hele gebied binnen de ring A10 (behalve Zeeburg) wordt vanaf 09.00 uur afgesloten voor inkomend verkeer. Kom liever niet met de auto naar Amsterdam en maak gebruik van andere vervoersvormen. Of zet uw auto bij de P+R (Park & Ride) terreinen aan de rand van het gebied. Voor ons stadsdeel zijn dat de locaties Olympisch Stadion en Bedrijventerrein Schinkel.

Het autovrije gebied blijft bereikbaar voor gehandicapten (met kaart), openbaar vervoer, taxi's en nood- en hulpdiensten. Binnen het gebied rijden is toegestaan. Auto's kunnen de stad wel uit, maar terugkeren is pas vanaf 17.00 uur mogelijk. Blijf dus uitkijken op straat!

Kijk voor meer informatie over bereikbaarheid en alle activiteiten en evenementen op: www.autovrijedag.amsterdam.nl.

Gezonde lucht

De autovrije dag is de feestelijke afsluiting van de Week van de Vooruitgang die in het teken staat van kritisch autogebruik en het bevorderen van meer gezonde lucht. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat een slechte luchtkwaliteit negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid. Grondgedachte is dat gezonde lucht een gedeelde verantwoordelijkheid is van de gemeente én Amsterdammers. De gemeente heeft het Actieplan Luchtkwaliteit opgesteld. Het plan bevat vijftig maatregelen die de komende jaren worden uitgevoerd om de luchtkwaliteit te verbeteren. Ook u, als inwoner of ondernemer van Amsterdam, kunt iets doen.

Zie