Rijksmuseum van Oudheden

Spoorzoeken in het museum: speurtochten voor kinderen Met de spannende speurtocht `Dossier 227: het Lijk uit de Oudheid' kun je in het museum op zoek naar de oplossing van een geheimzinnige moord op een archeologe, die verdween tijdens opgravingen van een Romeins dorpje in de buurt van Leiden.
Of ontdek de boeiende vaste presentaties van het museum met de speurtochten langs eeuwenoude Grieken, krijgslustige Romeinen en mysterieuze Egyptenaren.
Voor het hele gezin is er een spelroute in de tentoonstelling Asterix en de Romeinen , met leuke opdrachten en wetenswaardigheden over de wereld van de Galliërs en Romeinen van tweeduizend jaar geleden. Vanaf 23 september is er een speciale Marijn in de Woestijn
-speurtocht over de Egypte-afdeling, die aansluit bij het gelijknamige kinderboek van Daphne Deckers.

» voor kinderen vanaf 8 jaar
» 1 euro per stuk bij de kassa van het museum

Scholen
Scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs bezoeken al jarenlang met veel plezier het Rijksmuseum van Oudheden. Reserveren van zo'n bezoek is verplicht en gebeurt via een speciaal boekingsysteem, gebaseerd op blokken van twee uur.
U kunt verschillende mappen met educatief materiaal gratis downloaden en samen met leerlingen een van de Studiehuisprogramma's volgen.

Leerlingen
Een opdracht voor school over de oudheid? Het museum helpt je op weg met je werkstuk en heeft in het kader van het Studiehuisprogramma's ontwikkeld voor de vakken Latijn en Klassieke Culturele Vorming. Meer informatie nodig? Kijk op de kenniswebsites, de tentoonstellingswebsites of kom langs in de Archeotheek.

Combinatiebezoek Leidse musea
Voor een compleet educatief dagprogramma kunt u uw bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden eenvoudig combineren met een bezoek aan een ander museum in Leiden (mn. geschikt voor voortgezet onderwijs).