Gemeente Valkenswaard

spetterend dagje uit: 23 september Zondag Waterdag

Een spetterend dagje uit: 23 september Zondag Waterdag

Waterschap De Dommel opent 23 september de Zondag Waterdag feestelijk in het Tongelreepdal in Valkenswaard. Om 10.00 uur wordt de aftrap gegeven voor deze publieksdag. Vervolgens kan jong en oud van 10.00 tot 16.00 uur op twee locaties genieten van een dag vol wateractiviteiten en bezienswaardigheden. Een dag die u niet mag missen!

Unieke wandelingen en activiteiten
Zondag Waterdag speelt zich af op de rioolwaterzuivering (Van Oldenbarneveldlaan 1 Eindhoven) en in het Tongelreepdal. In Valkenswaard is samen met Brabants Landschap, Staatsbosbeheer en de gemeente Valkenswaard een veelzijdig programma opgezet. Vanuit het clubhuis van Hengelsportvereniging Venbergen in Valkenswaard starten diverse leuke activiteiten. Cultuurhistorie, landschap en waternatuur krijgen de nodige aandacht. Er worden unieke wandelingen georganiseerd. Daarnaast is er ruimte voor natuurtheater, `de vrolijke boswachter', diverse filmvoorstellingen, er staat een unieke `voelboom' en met een kraan kan men op 50 meter hoogte een kijkje nemen over het Tongelreepdal en de visvijvers.

Gezamenlijk feest
Om projecten te kunnen realiseren werkt het waterschap veel samen met allerlei organisaties. Zo ook bij de herinrichting van het Tongelreepdal. Hier is samengewerkt met de gemeente Valkenswaard, Brabants Landschap en Staatsbosbeheer. Daarom zullen de bestuurders van deze organisaties gezamenlijk de Zondag Waterdag openen. Watergraaf P. Glas overhandigt de eerste exemplaren van het nieuwe wandelboek aan de heren J. Baan (directeur Brabants Landschap), A. van der Zee (districtshoofd Staatsbosbeheer) en de heer A. Ederveen (burgemeester gemeente Valkenswaard). Verder onthult de watergraaf samen met de burgemeester één van de 370 waternaamborden die het waterschap komend jaar naast alle watergangen gaat plaatsen.