Ingezonden persbericht


Persbericht (17 september 2007)

Daphne Deckers leest voor in Rijksmuseum van Oudheden

Op zondag 23 september zijn alle kinderen welkom in het Rijksmuseum van Oudheden om te komen luisteren naar Daphne Deckers. Zij leest voor uit haar nieuwe kinderboek Marijn in de woestijn. In dit boek komt een jongetje na een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden in het oude Egypte terecht. Ook is er een optreden van kindertheatergroep Theater Terra en krijgen alle kinderen een spannende Marijn in de woestijn-speurroute om zelf de Egypte afdeling van het museum te ontdekken.

Het museum is zondag a.s. open van 11.30 tot 17.00 uur. Om 12.15 uur wordt het boek gepresenteerd en speelt Theater Terra enkele liedjes uit de voorstelling De Matroos in de doos, gebaseerd op het vorige boek over Marijn. Om 15.00 en 15.30 uur leest Daphne voor uit Marijn in de woestijn. Ook is er gelegenheid het boek aan te schaffen en te laten signeren en de Marijn in de woestijn-speurroute te doeen. Tijdens deze speurroute sta je oog in oog met de beelden van Maya en Merit en duik je in de wereld van mummies en hiërogliefen.

Programma
12.15 uur Start boekpresentatie met muziekintermezzo van Theater Terra 13.00 uur Signeersessie Daphne Deckers
15.00 uur Daphne Deckers leest voor in de Tempelzaal (20 min) 15.30 uur Tweede voorleessessie Daphne Deckers (20 min) 16.00 uur Einde voorlezen
17.00 uur Museum sluit

Marijn in de woestijn van Daphne Deckers is een spannend kinderboek over de achtjarige Marijn. Na een bezoek aan de mummies in het museum in Leiden komt hij plotseling in het oude Egypte terecht. Daar moet Marijn niet alleen de weg naar huis terug vinden, maar zal hij ook het mysterie moeten ontrafelen van de vuurspugende zanddraak die de bevolking teistert. Het boek is geïllustreerd door Wilbert van der Steen. Het boek is verkrijgbaar bij de museumshop en kost ¤14,95.

Ter gelegenheid van het boek maakte het museum een spannende Marijn in de woestijn speurroute. Deze speurroute is geschikt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar en na 23 september voor 1 euro verkrijgbaar bij de kassa van het museum (op 23 september gratis).

------------------------