Lezeressen Top Santé lopen Damloop voor MYBODY

18/09/2007 17:27World Population Foundation/ MYBODYOp zondag 23 september zullen 200 lezeressen van Top Santé aan de start verschijnen van de 23e editie van de Dam tot Damloop in Amsterdam. Met hun sportieve prestatie zamelen zij geld in voor projecten van MYBODY rond seksuele voorlichting in ontwikkelingslanden. PUMA steunt de actie door de sportkleding en sportschoenen van de loopsters te leveren.

De deelneemsters laten zich sponsoren door familie, vrienden en collega's om zo met hun prestatie geld in te zamelen voor MYBODY. MYBODY maakt zich sterk voor het recht om eigen keuzes te maken rond seksualiteit en het krijgen van kinderen. Via voorlichtingsprojecten in ontwikkelingslanden maakt MYBODY mannen en vrouwen bewust van dit recht. Zo kunnen zij zichzelf beter beschermen tegen hiv/aids, ongewenste zwangerschap en seksueel misbruik.

Na de oproep in het blad Top Santé meldden honderden lezeressen zich aan. Onder hen werden de 200 startbewijzen verdeeld. Zowel doorgewinterde hardloopsters als beginners doen mee. Zij gooien allemaal hun 'body' in de strijd om vrouwen in ontwikkelingslanden meer zeggenschap over hun lijf en leven te geven.