Sanoma Uitgevers


Lezeressen Top Santé lopen Dam tot Damloop voor MYBODY

Op zondag 23 september verschijnen 200 lezeressen van Top Santé aan de start van de 23^e editie van de Dam tot Damloop in Amsterdam. Met hun sportieve prestatie zamelen zij geld in voor projecten van MYBODY rond seksuele voorlichting in ontwikkelingslanden. PUMA steunt de actie door de sportkleding en sportschoenen van de loopsters te leveren.

De deelneemsters laten zich sponsoren door familie, vrienden en collegaâs om zo met hun prestatie geld in te zamelen voor MYBODY. MYBODY maakt zich sterk voor het recht om eigen keuzes te maken rond seksualiteit en het krijgen van kinderen. Via voorlichtingsprojecten in ontwikkelingslanden maakt MYBODY mannen en vrouwen bewust van dit recht. Zo kunnen zij zichzelf beter leren beschermen tegen hiv/aids, ongewenste zwangerschap en seksueel misbruik.

Na de oproep in het blad Top Santé meldden honderden lezeressen zich aan. Onder hen werden de 200 startbewijzen verdeeld. Zowel doorgewinterde hardloopsters als beginners doen mee. Zij gooien allemaal hun âbodyâ in de strijd om vrouwen in ontwikkelingslanden meer zeggenschap over hun lijf en leven te geven.

Uitnodiging voor de pers

U bent van harte uitgenodigd om aan de start en/of finish aanwezig te zijn. U kunt zich melden bij de tent van Top Santé/PUMA/MYBODY in het finishgebied in Zaandam (zie plattegrond).

Nada van Nie, ambassadeur voor MYBODY en columnist bij Top Santé, is op verzoek beschikbaar voor interviews. Om 14:00 uur zal er een symbolische overhandiging van een cheque plaatsvinden met het totaalbedrag dat wordt opgehaald.

Over Top Santé

Top Santé is een tijdschrift dat staat voor gezond & lekker leven, en gelukkig zijn met jezelf. Elke maand vind je 116 paginaâs lang prikkelende informatie over gezondheid, psyche, beauty, seks, relatie en wellness. Ook medisch blijf je op de hoogte in het dossier Fit & Gezond. Daarnaast staat het boordevol slimme ideeën, tips en aanbiedingen.

Over Sanoma Uitgevers

Sanoma Uitgevers B.V. is met ruim 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 125 websites dé grootste multimediale uitgever in Nederland. In het jaar 2006 haalde Sanoma Uitgevers en haar deelnemingen â Sanoma Magazines Netherlands â een omzet van 531 miljoen euro. In Hoofddorp werken 1173 medewerkers op zowel de redacties als de ondersteunende afdelingen. De dochterondernemingen Sanoma Menâs Magazines, Jonge Gezinnen bv, ilse media groep voegen nog eens een kleine 800 medewerkers aan het totale personeelsbestand toe.

Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern SanomaWSOY. Sanoma Magazines is met meer dan 300 tijdschriften in dertien landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Over MYBODY

MYBODY steunt projecten van lokale organisaties in ontwikkelingslanden om nieuwe generaties, vrouwen en mannen, in staat te stellen zelf te beslissen over hun seksuele leven en het krijgen van kinderen. Zo kunnen zij zich beter beschermen tegen ziekten zoals hiv/aids, tegen ongewenste zwangerschap en seksueel geweld. Daarmee krijgen zij de kans om de armoedespiraal te doorbreken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (niet voor publicatie):

Sanoma Uitgevers

Contactpersoon : Marieke 't Hart, Hoofdredacteur Top Santé

Telefoon : 023 â 556 49 43

E-mail : m.t.hart@sanoma-uitgevers.nl

Corporate Communications Sanoma Uitgevers

Contactpersoon : Annemarie Smith

Telefoon : 023 â 556 55 96

Mobiel : 06 â 42 08 79 25

E-mail : corporatecommunications@sanoma-uitgevers.nl

MYBODY

Contactpersoon: Mariette Flipse
Telefoon: 030 â 239 38 88

E-mail: M.Flipse@wpf.org

18 september 2007