Stadsdeel Zeeburg

Aanstaande zondag is Amsterdam autovrij

19 september 2007

Zondag 23 september 2007 is een autovrije dag. De autovrije dag sluit aan bij het landelijk initiatief van Milieudefensie 'Week van de vooruitgang' en internationaal op de 'European mobility week'.

Autovrij gebied

Het gebied binnen de ring A10 wordt autovrij gebied. De RAI, station Amstel, industriegebied Over Amstel en stadsdeel Zeeburg en stadsdeel Noord (m.u.v. de Dam tot Dam loop) zijn gewoon bereikbaar. De stad blijft ook goed bereikbaar voor het openbaar vervoer, taxi's en nood- en hulpdiensten. De autovrije periode is van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Zeeburg niet autovrij

De meerderheid van de Stadsdeelraad heeft besloten om niet mee te doen. Het levert geen structurele verbetering van de luchtkwaliteit op en draagt onvoldoende bij aan de algemene bewustwording en kennis van de bewoners over de luchtproblematiek in de stad. De Stadsdeelraad is van mening dat het bedrag van 35.000 euro voor de autovrije dag beter besteed kan worden aan het dagelijks onderhoud van stoepen, straten en pleinen in Zeeburg.

Parkeren in Zeeburg

Mogelijk treedt extra parkeerdruk op doordat automobilisten van buiten Amsterdam de auto parkeren in Zeeburg en met het openbaar vervoer verder reizen. Het is verstandig deze dag niet met de auto naar Amsterdam te reizen. Indien u toch met de auto wenst te komen kunt u het beste de auto parkeren op het P & R terrein op het Zeeburgereiland en daar op de IJ-tram of bus stappen.

Vragen?

Kijk voor meer informatie op www.autovrijedag.amsterdam.nl of bel Antwoord: 14020.