Gemeente Den Haag

Wethouder Bert van Alphen van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie doet zondag 23 september mee aan de Memory Walk. Hij begint zijn wandeltocht om 11.30 uur bij World Forum Convention Center (voorheen Nederlands Congresgebouw) aan het Churchillplein. Met deze jaarlijkse traditie vraagt Alzheimer Nederland aandacht voor mensen met dementie en hun familieleden en verzorgers.

Alzheimer Nederland afdeling Haaglanden organiseert de Memory Walk in Den Haag samen met wandelsportvereniging SDS, de gemeente Den Haag en Respect Zorggroep Scheveningen en Welzijn Scheveningen. Er zijn wandelroutes uitgezet van 3, 5, 7, 10, 15 en 20 kilometer langs en door de parken en bossen van Den Haag en Scheveningen.

Er zijn vier vertreklocaties, waarvan het World Forum Convention Center er één is. De drie andere vertreklocaties - alleen voor de tochten van 3 en 5 km - zijn woonzorgcentrum Bosch en Duin (Scheveningseweg 76), Het Uiterjoon (Vissershavenstraat 277) en Deo Gratias (Badhuisweg 115). Bij de vertreklocaties kan worden ingeschreven tussen 10.30 uur en 11.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 3,50. Hiervan is 2,50 bestemd voor het werk van Alzheimer Nederland.

De Memory Walk is toegankelijk voor iedereen. Ook mensen met dementie en hun familie kunnen deelnemen. Langs de routes kunnen is eventuele assistentie aanwezig. De finish van alle routes is bij woorzorgcentrum Bosch en Duin.

Voor informatie: www.alzheimer-nederland.nl en www.sdsdenhaag.nl