Politie Flevoland

Politie Flevoland loopt zich fit in Amsterdam

Lelystad, 21-09-2007 o Op zondag 23 september staan drieduizend politiemensen aan de start van de Dam tot Damloop. De minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst geeft het startsein voor de groep die de afstand van de 16,1 kilometer aflegt.

Politie Flevoland levert 32 medewerkers die zich van hun sportieve kant laten zien in Amsterdam en Zaandam. De politie loopt die dag in opvallende event-shirts voorzien van herkenbare politiekleuren.

Het wedstrijdteam van de politie dat vorig jaar op de tweede plaats eindigde, zet dit jaar alles op alles om op het hoogte ereschavot te eindigen. Het is voor de eerste keer dat de Nederlandse politie zo massaal meedoet aan een sportief evenement.Met de deelname aan de Dam tot Damloop wil de politie zich aan de samenleving presenteren als een organisatie die streeft naar gezonde en fitte medewerkers. Deelname zal een gezonde leefstijl stimuleren en is tevens een belangrijke impuls voor de implementatie van de Fitheidstest die over enkele jaren voor veel medewerkers van de politie verplicht wordt gesteld.

Deze politiedeelname is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Raad van Hoofdcommissarissen.