Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Autovrije zondag: fietsmanifestatie op Mercatorplein

21 september 2007

-
Anna Kutsch Lojenga
De fiets en anders niets! Op de autovrije zondag, 23 september, om 13 uur start Ab Cherribi, portefeuillehouder milieu, de fietsmanifestatie op het Mercatorplein, dat in het teken staat van de heilige tweewieler: de fiets.

posterautovrijedag.jpg (14 Kb) Van 13 tot 17 uur is er van alles te zien en te doen dat te maken heeft met fietsen: een demonstratie van het BMX-team (crossfietsen) en van eenwielers, een triker parcours voor kinderen, je fiets laten graveren, je fiets pimpen, een gratis Baarsjestour met de fietstaxi, en nog veel meer. De fietsmanifestatie op het Mercatorplein wordt georganiseerd door stadsdeel De Baarsjes en Stichting Beheer Mercatorplein.

De autovrije zondag is de feestelijke afsluiting van de landelijke `week van de vooruitgang'. In de hele stad zijn activiteiten en evenementen, informatie hierover staat op
www.autovrijedag.amsterdam.nl.

De autovrije dag vindt plaats binnen het gebied van de A10; het autovrije gebied is van 9 tot 17 uur afgesloten voor inkomend verkeer vanaf de ring A10. Auto's kunnen de stad wel uit, en de stad blijft goed bereikbaar voor openbaar vervoer, taxi's en nood- en hulpdiensten.