Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zondag 23 september 2007: Hondsrug Marathon
Spectaculaire prestatietocht voor mountainbikers

Diever, 6 juni 2007- Op zondag 23 september 2007 gaat in Gieten de tweede editie van de Hondsrug Marathon van start, een uitdagende prestatietocht over de Drentse Hondsrug voor geoefende mountainbikers. Het evenement is onderdeel van de T-Mobiletour.

Spectaculaire veldtochten
TFC 't Kamrad en TFC Gieten hebben spectaculaire veldtochten uitgezet van 35, 55, 100 en 140 kilometer, inclusief tijdregistratie. De tochten vallen in de klasse medium tot zwaar en zijn geschikt voor getrainde mountainbikers met en zonder licentie. De parcoursen lopen door het afwisselende, grotendeels onverharde en soms ruige terrein van de Hondsrug, het Valtherbos en het Sleenerzand. Wie niet bang is voor opspattend water, opstuivend zand, modder en dikke keien, doet mee met de meest uitdagende veldtoertocht in Drenthe!

T-Mobiletour
T-Mobile heeft het evenement geselecteerd voor de T-Mobiletour, een programma van tien weg- en mtb-fietstochten in Nederland. De deelnemers aan de Hondsrug Marathon kunnen gebruikmaken van de gratis sms-service van T-Mobile. Zo worden voorafgaand aan de tocht het weerbericht en adviezen over kleding e.d. per sms gestuurd. Tijdens de tocht worden de tijden (start, halverwege en finish) van de deelnemers die met een chip rijden per sms naar de mobiele telefoon gestuurd.

Start en finish
De start is bij IJsvereniging Gieten-Bonnen, Boddeveld 3 in Gieten. Deelnemers kunnen vanaf 8.30 uur tot 9.30 uur starten. De sluiting is om 14.30 uur voor de korte afstanden en 16.30 uur voor de lange afstanden. Het dragen van een helm is verplicht. Onderweg zijn er verzorgingsposten en bij de finish is een fietswasplaats.

Inschrijven
Inschrijven voor alle afstanden kan via www.hondsrugmarathon.nl en op zondag 23 september aan de start in Gieten vanaf 08.00 uur. Deelnamekosten zijn 15 euro per persoon. Inschrijfkosten aan de start voor de kortere routes zonder tijdregistratie bedragen voor NFTU-leden 3 euro en voor niet-leden 4 euro per persoon.

Noot voor de redactie,