Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam/Zaandam, 14 september 2007

DAM TOT DAM BUSINESSLOOP NIET TE STOPPEN

Waar kom je zoveel collega s tegen als zondag 23 september 2007 bij de 23e Dam tot Dam Businessloop. Als onderdeel van de Dam tot Damloop zullen maar liefst 2.800 bedrijventeams van 762 verschillende bedrijven uit heel Nederland 10 of 4 Engelse Mijl afleggen om de finish op de Peperstraat in Zaandam te bereiken. De Dam tot Dam Businessloop is hiermee al jaren de grootste bedrijvenloop ter wereld in zijn soort.

De Dam tot Dam Businessloop is populair bij bedrijven in heel Nederland. Aan deze businessloop kunnen organisaties deelnemen met hun personeel, maar ook met vrienden en relaties. Steeds meer bedrijven en instellingen zien gezamenlijke deelname aan zo n sportevenement als een vorm van het creëren van teamgeest en onderlinge verbondenheid, bovendien is bewezen dat de prestaties op de werkvloer door samen te sporten verbeteren! Temidden van duizenden lopers van andere bedrijven geniet men intens van de sfeer bij dit evenement, waaraan in totaal dit jaar 35.000 deelnemers zullen meedoen. Bij Politie Nederland (280 teams), Koninklijke Ahold NV (260 teams), de KLM (114 teams) en Gemeente Amsterdam (80 teams) is het lopen zelfs een ware hype geworden. Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra grijpen de deelname van het legioen agenten aan om het startschot te lossen van respectievelijk de startgroepen van de 10 en 4 Engelse Mijl waarin Politie Nederland van start zal gaan.

Le Champion organiseert deze Businessloop alweer voor de 20e keer, voorwaar dus een jubileum. Gezamenlijk sporten én zich voorbereiden op een evenement neemt bij bedrijven een steeds belangrijkere plaats in. Event Manager Jan Willem Mijderwijk van Le Champion: Bedrijven die deelnemen aan de Businessloop komen bijna allemaal jaarlijks weer terug. Vooral daaruit blijkt dat de Dam tot Damloop een geslaagd evenement is. Na afloop is er dan een gezellig personeelsfeest, waar bedrijven van groot tot klein gezamenlijk met hun relaties naborrelen.

Bedrijven die inschrijven krijgen voor hun deelnemers een heel pakket faciliteiten. Allereerst een aparte startpositie tezamen met andere deelnemende bedrijfsteams. Voorts wordt er van de deelnemers bij de start een teamfoto gemaakt. Het bedrijf wordt ook in enige publicaties vermeld. Bedrijven kunnen in het VIP-businessdorp bij zwembad De Slag een tent huren waar na afloop een gezellig samenzijn met de eigen deelnemers kan worden geregeld. Mijderwijk: Steeds meer bedrijven blijven na afloop een tijdje nazitten. Met elkaar wordt onder het genot van een hapje en drankje nagepraat over het evenement. Ervaringen worden uitgewisseld en plannen gemaakt voor weer een nieuw evenement. Dit jaar was het VIP-businessdorp binnen een mum van tijd volgeboekt, ondanks het feit dat we het dorp wederom hebben uitgebreid.

Jan Willem Mijderwijk is van mening dat de populariteit van de Businessloop nog lang zijn hoogtepunt niet heeft bereikt. Steeds meer bedrijven ontdekken de promotionele waarde van dit sportieve personeelsuitje. Deelname aan deze bedrijvenloop is enerzijds een manier om je bedrijf op een positieve wijze onder de aandacht te brengen, anderzijds is het een hartstikke leuk personeelsuitje. Deelnemen aan deze Businessloop is zonder meer goed voor de teamgeest. Collega s sluiten met elkaar weddenschappen af, vrienden en kennissen worden gevraagd als gastloper te fungeren en supporters doen mee met de speciale spandoekenwedstrijd. Na afloop vinden alle businesslopers elkaar terug in het speciaal voor hen bestemde VIP-businessdorp of in het bijbehorende zwembad De Slag. Een prachtige afsluiting van een geslaagd evenement doen velen al naar de volgende editie verlangen.

Grootste succesfactor van de Dam tot Damloop is echter het publiek. Massaal stroomt men toe en worden de lopers aangemoedigd. Le Champion organiseert speciaal voor supporters van bedrijven een spandoekenwedstrijd en de meest originele leuzen geven de deelnemers vleugels. En in die sfeer is het lopen van de Dam tot Damloop een uitdaging voor elke sportliefhebber.

Top 10 meest ingeschreven aantal businessteams:


1) Politie Nederland 280 teams
2) Koninklijke Ahold NV 260 teams
3) KLM 114 teams
4) Gemeente Amsterdam 80 teams

5) ABN AMRO Bank NV 60 teams ING 60 teams 7) PricewaterhouseCoopers 52 teams
8) Hema B.V. 45 teams
9) Nike Europe BV 42 teams
10) KPMG 35 teams

Totaal aantal teams 2.800
Totaal aantal bedrijven 762

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht