Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 14 september 2007

URBNN TRAPT AF MET 50 CENT EN STRAATVOETBAL

Vanaf zondag 23 september is wekelijks van 23.30 uur tot 00.05 uur het baanbrekende lifestyle programma URBNN weer terug bij BNN op 3. Onder leiding van Curt Fortin praten de vaste panelleden Fernando Halman en Yolanthe Cabau van Kasbergen, elke week vergezeld door een gastpanellid, over alles wat er in de grote stad gaande is op het gebied van uitgaan, lifestyle, tv, media en muziek. Het nieuwe seizoen begint goed, URBNN heeft een exclusief interview met 50 Cent.

Daarnaast staat de eerste aflevering in het teken van (straat)voetbal. Gastpanellid is de beruchte straatvoetballer Jermaine Vanenburg. Hij is ook samen met zijn moeder terug te zien in de vaste rubriek Je Moeder. Hierin vertellen moeder en zoon openhartig over hun relatie. Daarnaast ook een boeiend portret van straatvoetballer Ed van Gils, een levende legende in de straatvoetbalwereld. Hij is gedigitaliseerd voor het populaire spel Fifa Street, heeft tegen wereldsterren als Maradona gevoetbald en liet zelfs Ronaldinho in verbazing achter.

In iedere uitzending neemt een ander gastpanellid plaats naast Yolanthe en Fernando. De aftrap is voor Jermaine Vanenburg, maar verder komen dit seizoen bijvoorbeeld Willie Wartaal, Ruben (Partysquad) en Roué Verveer langs in de studio. Portretten zijn er de komende weken onder andere te zien van MC Lady Bee, Ilonka Elmont (zevenvoudig wereldkampioen Thaiboxen) en Sticks van Opgezwolle.

Verslaggevers Rotjoch en Zarayda gaan iedere aflevering op pad. Rotjoch struint speciaal voor de show de clubs en parties van Nederland af, test deze uitvoerig op verschillende criteria en geeft zijn deskundige oordeel. Zarayda gaat elke week met een cameraploeg door het land om de mening van de straat te polsen.

URBNN elke zondag tussen 23.30 uur en 00.05 uur op 3. Klik hier voor de promo (24mb, wmv) van het programma.