Ingezonden persbericht


Persbericht

Duurzaam en intelligent bouwen: de revolutie van de 21e eeuw Tentoonstelling in Den Haag van 23 september t/m 11 november

Amsterdam, 19 september 2007 --- Intelligent bouwen wordt door velen gezien als de revolutie van de 21ste eeuw. Het draait bij intelligent bouwen om duurzaamheid en hergebruik, vernieuwing en creativiteit. Tijdens de tentoonstelling OmBouwen/ReStructure die plaatsvindt in Galerie STROOM in Den Haag worden drie benaderingen belicht van intelligent bouwen; Superuse, Building Lightness en Cradle to Cradle.

Bij Superuse, ofwel hergebruik, is het doel alles wat beschikbaar is opnieuw te gebruiken. Door de ontmanteling van een gebouw of product mee te nemen in een ontwerp kan afval als grondstof voor een volgend product worden gebruikt. Zo is op de tentoonstelling te zien hoe de aluminium kozijnen van de Zwarte Madonna worden hergebruikt.

Building Lightness richt zich op minimalisatie van energieverbruik door het ontwerpen van lichtgewicht constructies. De gedachte achter Cradle to Cradle is een volledig ecologisch intelligent proces. Volgens deze gedachte is afval een ontwerpfout. Alle gebruikte materialen moeten na hun functie in een product zonder kwaliteitsverlies volledig gerecycled worden.

Het eerste wereldwijd gecertificeerde Cradle to Cradle product, de Think stoel van Steelcase, zal te zien zijn op deze tentoonstelling. Het milieueffect van deze stoel is van de hele levenscyclus, van het grondstoffenstadium tot het einde van de levensduur, onderzocht. Daarnaast is gekeken naar de milieueffecten van productie, transport en recycling. Steelcase geeft voor elke Think stoel een Environmental Product Declaration (EPD) af, een milieuverklaring die transparante informatie geeft over de milieueigenschappen van Think gedurende de hele levenscyclus van de stoel.

De tentoonstelling OmBouwen/ReStructure is te bezichtigen van 23 september tot en met 11 november in Galerie STROOM, Hogewal 1-9 in Den Haag. De opening vindt plaats op 22 september om 17.00 uur. De entree is gratis.

Over STROOM

Stroom Den Haag, in 1989 opgericht als onafhankelijke stichting, is een actief centrum voor beeldende kunst en architectuur, verantwoordelijk voor het niet-museale beeldend kunst beleid in Den Haag. Stroom voert een stimulerend beleid voor Haagse kunstenaars, en initieert een breed scala aan activiteiten op het gebied van beeldende kunst, kunst in de openbare ruimte, architectuur en vormgeving in brede zin en in onderlinge samenhang. Kijk voor meer informatie op www.stroom.nl.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2007 was ongeveer $3,1 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 800 locaties, hebben fabrieken op meer dan 35 locaties en ongeveer 13.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS. Meer informatie vindt u op www.steelcase.nl

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV

Maartje van Oeveren

T 020 421 0565

F 020 638 8417

E Maartje@l-dj.nl

Links:

OmBouwen/ReStructure': http://www.stroom.nl/activiteiten/tentoonstelling.php?t_id=3101839

Cradle to Cradle: http://www.ode.nl/article.php?aID=3996

Think: http://www.steelcase.com/nl/en/products.aspx?f=15572

Steelcase: http://www.steelcase.com/nl/nl/

Galerie STROOM: http://www.stroom.nl/paginas/pagina.php?pa_id=8147281