Nederlandse Moslim Omroep


---


PERSBERICHT
21 september 2007

Afwezigheid van concurrentie degradeert Tweede Kamer tot speelterreintje voor populist Wilders

"Geert Wilders gijzelt islamdebat"

Hij wil de koran verbieden, islamitische scholen en omroepen afschaffen, moskeebouw stilleggen en grenzen sluiten voor mediterrane migranten. Bij iedere nieuwe uitspraak spreken Wilders' politieke collega's schande, maar vat op de PVV-voorman krijgen ze niet. Geert Wilders kan zich in de Tweede Kamer ongestoord profileren voor zijn kiezers. Hij weet dat hij met zijn strategie de media aan zijn zijde vindt: deze smullen immers van extreme standpunten, simpele denkbeelden en klare taal. Wilders brengt amusement in de politieke arena - maar zullen we ook nog zo geamuseerd zijn als zijn partij bij de verkiezingen een grote overwinning boekt? De NMO vindt dat er alle reden is om het fenomeen Wilders serieus aan een analyse te onderwerpen. InFocus ging hiervoor het gesprek aan met Martin Rosema (politicoloog/psycholoog Universiteit van Twente), Els Lucas (de advocate die aangifte heeft gedaan tegen Wilders) en Abdulmajid Khairoun (voorzitter Nederlandse Moslim Raad).

Ook in InFocus: aandacht voor de ramadan. Verschillende bekende moslims in Nederland hebben hun ramadanbezinning verwoord in een Brief aan God. In de tweede aflevering zijn dat Abdullah Haselhoef, Leyla Cekira en Ali Eddaoudi. Ook behandelt InFocus vandaag het medicijngebruik tijdens de ramadan. Tenslotte gaat het programma in op liefdadigheid tijdens de ramadan.

De NMO beëindigt haar uitzending met een recitatie uit de heilige koran.

Tot slot een nieuwe oproep voor de Ramadan-tekenwedstrijd voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Programma: InFocus
Achtergronden bij de actualiteit
Uitzending: zondag 23 september 2007 van 14.30 tot 15.00 uur op Nederland 2 Herhaling: zaterdag 29 september 2007 van 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 2
Nederlandse Moslim Omroep