Gemeente 's-Hertogenbosch

22-08-2007
Zondag 23 september unieke rondleiding in Haverleij

Kom kastelen kijken in `s-Hertogenbosch
Op zondag 23 september kunnen alle belangstellenden kennis maken met Haverleij, het bijzondere bouwplan van negen kastelen en het Slot Haverleij bij Engelen. Iedereen kan zich gratis aanmelden voor deelname aan een gevarieerd programma met een speciale rondleiding. Per boot wordt u naar Haverleij gevaren, waar, na een stop op de Jenaplanschool Antonius Abt, de tocht per fiets wordt voortgezet. Haverleij wil laten zien dat zij een unieke wijk is die voor 80% al gerealiseerd is. Meldt u zich snel aan want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Programma
Vanuit de binnenstad van 's-Hertogenbosch vertrekt de boot richting Haverleij. Daar wordt iedereen ontvangen door de directeur Stadsontwikkeling van de gemeente 'sHertogenbosch, Willem van der Made. Hij geeft een presentatie over het ontstaan en de toekomst van Haverleij. Vervolgens kan men deelnemen aan een fietstocht, waarbij deskundige gidsen vertellen over de bezienswaardigheden van Haverleij. Het accent ligt op de architectuur en de natuur. Per boot wordt iedereen weer teruggebracht naar de opstapplaats, de Smalle Haven in de binnenstad. Het programma duurt inclusief vaartocht ongeveer drie uur.

Tijden
Deelname kan op drie verschillende tijdstippen. De boot vertrekt vanuit de Smalle Haven om 10.00 uur, 12.00 uur en 13.45 uur. De boottocht is geen verplicht onderdeel van het programma. Deelnemers kunnen ook zelf naar Haverleij komen.

Deelname
U kunt zich voor de rondleidingen aanmelden via de website van Haverleij: www.haverleij.nl. Daar kunt u klikken op "Rondleidingen Haverleij". Aanmelden kan ook telefonisch tijdens kantoortijden: tel. (040) 232 46 46. Bij aanmelding kunt u aangeven op welk tijdstip u aan de rondleidingen wilt deelnemen en of u per boot naar Haverleij wilt gaan. U ontvangt vervolgens per brief een bevestiging en routebeschrijving.

Open dag onderdeel van `Haverleij nadert zijn voltooiing' De open dag op 23 september vindt plaats onder de noemer `Haverleij nadert zijn voltooiing'. Zo is er tot medio september de Haverleij-expositie in het Stadskantoor (Wolvenhoek 1) en worden er een reeks digitale nieuwsbrieven en de brochure "Haverleij Vertelt" uitgegeven. In de brochure staan leuke wetenswaardigheiden met o.a. een fietsroute in Haverleij.