Politie Twente

persbericht

's-Hertogenbosch, 3 september 2007

GUUSJE TER HORST EN ERICA TERPSTRA STARTEN DAM TOT DAMLOOP POLITIE

Op zondag 23 september staan drieduizend politiemensen aan de start van de Dam tot Damloop. De regiopolitie Twente neemt met 93 medewerkers deel aan de Dam tot Damloop. Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst geeft het startsein voor de groep die de afstand van de 16,1 kilometer aflegt. Dat gebeurt om 12.35 uur in Amsterdam. Even daarvoor lost Erica Terpstra in Zaandam het startschot voor de politiedeelnemers op de kortere afstand.

De politie loopt die dag in opvallende event-shirts voorzien van herkenbare politiekleuren. Het wedstrijdteam van de politie dat vorig jaar op de tweede plaats eindigde, zet dit jaar alles op alles om op het hoogte ereschavot te eindigen. Het team bereikte al twee keer de eerste plaats bij de Nijmeegse Zevenheuvelenloop en de politievrouwen behaalden dezelfde plek bij de Marikenloop.

Het is voor de eerste keer dat de politie zo massaal meedoet aan een sportief evenement. Met de deelname aan de Dam tot Damloop wil de politie zich aan de samenleving presenteren als een organisatie die streeft naar gezonde en fitte medewerkers. Deelname zal een gezonde leefstijl stimuleren en is tevens een belangrijke impuls voor de implementatie van de Fitheidstest die over enkele jaren voor veel medewerkers van de politie verplicht wordt gesteld.

Ongeveer 2250 politiemensen afkomstig uit het hele land leggen op 23 september de afstand af van 16,1km.; de overigen gaan voor de 6,4 km.

Voor informatie:
Gerda Preusting
communicatie-adviseur projectteam Dam tot Damloop politie tel. 073 - 6991887

Informatie over deelname van Politie Twente: Chantal Westerhoff 053-4555144


---- --