Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hondsrug Marathon voor mountainbikers
Zondag 23 september 2007

Diever, 17 september 2007- Op zondag 23 september 2007 vindt in Gieten de Hondsrug Marathon voor mountainbikers plaats. De 100- en 140-kilometertochten zijn inclusief tijdsregistratie en vallen in de klasse medium tot zwaar .Ze zijn geschikt voor getrainde mtb'ers met en zonder licentie. TFC 't Kamrad en TFC Gieten hebben bovendien kortere tochten van 35 en 55 kilometer uitgezet voor minder geoefende mtb'ers.

T-Mobile verzorgt gratis sms-service
Nieuw is dat de Hondsrug Marathon dit jaar onderdeel is van de T-Mobiletour, een programma van tien weg- en mtb-fietstochten in Nederland. T-Mobile verzorgt een gratis sms-service aan de deelnemers van de Hondsrug Marathon, zoals verkeersinformatie, weerbericht en tijdens de tocht de tijden van start, halverwege en de finish. Overigens kan deze dienst alleen verleend worden aan deelnemers die zich vooraf hebben opgegeven. Op deze wijze zijn de fietsers direct op de hoogte van hun persoonlijke tijden. De Hondsrug Marathon is een prestatie-evenement voor getrainde mountainbikers, waarbij de tijd een belangrijk meetinstrument is.

Bereikbaarheid
Momenteel is de N34 tussen Gieten-Borger wegens wegwerkzaamheden volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Vanuit Emmen (westelijke richting): N381, A28, N33; vanuit Emmen (oostelijke richting): N391, N379, N378, N33; vanuit Beilen: A28, N33. Zie voor meer informatie www.n34.eu. De startlocatie is gewoon bereikbaar.

Start en finish
De start is bij IJsvereniging Gieten-Bonnen, Boddeveld 3 in Gieten. Deelnemers kunnen vanaf 8.30 uur tot 9.30 uur starten. De sluiting is om 14.30 uur voor de korte afstanden en 16.30 uur voor de lange afstanden. Het dragen van een helm is verplicht. Onderweg zijn er verzorgingsposten en bij de finish is een fietswasplaats.

Inschrijven
Inschrijven voor alle afstanden kan alleen op zondag 23 september aan de start in Gieten vanaf 08.00 uur. Deelnamekosten voor de 100 en 140 km-tochten zijn 15 euro per persoon. Inschrijfkosten aan de start voor de kortere routes zonder tijdregistratie bedragen voor NFTU-leden 3 euro en voor niet-leden 4 euro per persoon. Kijk voor meer informatie op www.hondsrugmarathon.nl.

Noot voor de redactie,