Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

PERSBERICHT
Utrecht, 21 september 2007

VN-jongerenvertegenwoordiger met Balkenende naar New York

Sandra van Beest (22) gaat op uitnodiging mee op werkbezoek naar de Verenigde Naties in New York

Zondag 23 september vliegt VN-jongerenvertegenwoordiger Sandra van Beest met premier Jan Peter Balkenende voor een bezoek aan de Verenigde Naties naar New York. Met een kleine delegatie nemen zij onder andere deel aan de klimaattop, de opening van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en de Global Creative Leadership Summit. Op deze laatste bijeenkomst geeft niet alleen Balkenende, maar ook Sandra haar statement over het thema 'Kinderen en onze toekomst'. Op 27 september vliegen zij weer terug naar Nederland.

Premier Balkenende en VN-jongerenvertegenwoordiger Sandra van Beest bezoeken op maandag 24 september de klimaattop. Op dinsdag 25 september zijn zij aanwezig bij de opening van de 62e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Diezelfde dag houdt de Premier een speech op de Global Creative Leadership Summit over het thema 'Kinderen en onze toekomst'. Vervolgens mag ook Sandra haar statement geven over dit onderwerp.

Op donderdag 27 september voert premier Balkenende namens Nederland het woord in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Voor Sandra is dit een mooi voorproefje, want op 9 oktober mag zij zelf de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toespreken. Deze kans is slechts voor één jongere in Nederland weggelegd. 'Het is natuurlijk een buitenkansje om internationale politiek op het hoogste niveau mee te maken. Ik vind het geweldig dat jongeren in Nederland bij dit soort aangelegenheden worden betrokken en dat wij serieus worden genomen. Dit is lang niet in alle landen het geval. Wie weet kunnen we hiermee een mooi voorbeeld geven aan andere landen', aldus Sandra.

Een jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties spreekt regelmatig op (inter)nationale bijeenkomsten over onderwerpen als gelijkheid, milieu, mensenrechten, armoede en onderwijs. Hiermee krijgen de jongeren van Nederland een stem op internationaal niveau over onderwerpen die hen aangaan.

Kijk ook op www.jeugdraad.nl en www.sandranaardevn.nl

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht