Gemeente Albrandswaard


Nieuwe voorzitter Stichting Kasteel van Rhoon

Met ingang van 1 september 2007 komt Mr H. M. Bergmann, burgemeester van Albrandswaard, als voorzitter, het bestuur van de stichting Het kasteel van Rhoon versterken. Het bestuur van de stichting kent nog 4 andere bestuurders, de heren Fakkert, De Visser, Van der Kemp en IJsseldijk. Met de komst van de burgemeester als voorzitter, voldoet het bestuur weer aan de statutaire omvang en ziet zij de toekomst met vertrouwen tegemoet.

De stichting Het kasteel van Rhoon heeft tot doel de instandhouding van het kasteel, dat enkele tientallen jaren geleden nog op de nominatie stond gesloopt te worden, en het ontplooien van culturele activiteiten, waaronder het Haydn Van Hoboken Festival, dat dit jaar plaatsvindt op 23, 27 en 29 september 2007 in het kasteel en de NH Kerk aan de Dorpsdijk in Rhoon naast het kasteel. Kaarten hiervoor zijn vanaf vrijdag 31 augustus 2007 onder meer te koop bij boekhandel Het Witte Huys aan de Dorpsdijk 140 in Rhoon (zie ook www.haydn-vanhobokenfestival.nl) .

Het Haydn Van Hoboken Festival wordt mede mogelijk gemaakt door sponsorbijdragen van de KNHM, ORANJE, ARCADIS en de stichting zelf. Er wordt blijvend door de stichting naar sponsoren gezocht ten behoeve van de realisatie van de verschillende culturele activiteiten.

De stichting verhuurt het overgrote deel van het kasteel aan Ad Janssen, de bekende Rhoonse cuisinier, die ter plaatse onder meer het fameuze restaurant Biggo exploiteert, maar daarnaast ook tal van andere horecagelegenheden, waaronder Het Wapen van Rhoon.

Menig bruidspaar uit Albrandswaard, maar ook ver daarbuiten heeft het jawoord gegeven in het kasteel, dat door de gemeente is aangewezen als huis der gemeente om burgerlijke huwelijken af te sluiten.

Het bestuur van de stichting Het kasteel van Rhoon Mr J.W.T.M. IJsseldijk
Secretaris 010 - 4139070/ 06 - 51610274