De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

ZION TRAIN
Sterke comeback van UK dub pioniers

Melkweg, Oude Zaal ( zondag 23 september ( 21.30 uur ( E 12,00 + lidm.

De Britse 'aciddub' formaite Zion Train bracht onlangs met 'Live As One' hun eerste studioalbum in vijf jaar uit en mogelijk hun sterkste album ooit. Op 23 september staat de formatie in de Oude Zaal van de Melkweg om het nieuwe én oude werk live te presenteren.
'Live As One' laat horen dat Zion Train de laatste jaren geenszins stil heeft gezeten. De plaat is dieper en bevat meer reggae dan zijn voorgangers. Een serie ijzersterke 'riddims' wordt voorzien van sterke melodieën door vele gastzangers. De kenmerkende mix van reggae en dub met elektronica en invloeden van over de hele wereld blijft overeind.

Zion Train mag zich met recht pionier noemen op het gebied van elektronische dub. Vanaf 1990 timmeren de Britten aan de weg en integreren ze de Jamaicaanse reggae en dub met Europese elektronica. Vanaf de release van het debuutalbum 'Passage to Indica' uit '92 is Zion Train van grote invloed op reggae- en dub-artiesten, maar ook op dance, click, minimal en elektronica-producers.
De laatste vijf jaar zijn er geen nieuwe albums verschenen, maar wel een aantal succesvolle remixprojecten: 'Original Sounds of The Zion Remixed', waarop bevriende artiesten hun visie tonen op de tracks van het achtste album van Zion Train. In 2005 verscheen daarnaast 'Siren': een remixproject van de band zelf, waarbij veel Zion Train-originals en 12"s uit de begindagen onder handen worden genomen.
Live staat Zion train garant voor een swingende mix van elektonica en livemuziek. De groep wordt op tour altijd vergezeld door gastzangers en toasters die de zaal verder zullen opzwepen.