Nederlandse Tafeltennisbond


Barry Wijers ook uitgeschakeld

22-09-2007
Barry Wijers heeft de eerste wedstrijd in het individuele toernooi van de Open Bulgaarse Kampioenschappen verloren van de Serviër Dorde Borcic.

De Nederlandse spelers hebben wisselvallig gepresteerd tijdens de Open Bulgaarse Kampioenschappen.

Bondscoach Danny Heister: "Jelle Bosman heeft een paar prima overwinningen geboekt. Hij heeft een nieuwe start gemaakt na een periode waarin hij twijfelde over zijn tafeltennistoekomst. De overwinningen die hij hier en tijdens de Open Vlaamse behaalde, waren goede prestaties."

Jelle Bosman en Martijn de Vries zijn spelers die behoren tot het Dutch Butterfly team. Ze wonen en werken op Papendal en volgen allebei een opleiding aan het CIOS in Arnhem. De spelers worden intensief begeleid en er is sinds kort ook een conditietrainer aangesteld.

Danny Heister: "De spelers pakken het goed op. Voor Martijn de Vries waren de Open Vlaamse en Open Bulgaarse zijn eerste seniortoernooien. We staan pas aan het begin met deze jonge groep."

Barry Wijers presteerde tijdens dit toernooi niet goed. In zijn partij tegen Borcic verloor hij na een 3-1 voorsprong toch nog met 4-3. Vorig jaar won Wijers tijdens de Open Servische Kampioenschappen van de 20-jarige Borcic.

Danny Heister: "Bij vlagen speelt Barry uitstekend. Maar de laatste tijd heeft hij enkele wedstrijden verloren, die hij eigenlijk had moeten winnen. Hij twijfelt nog al eens en maakt het zichzelf daardoor moeilijk en neemt op dit moment tijdens de wedstrijden vaak de verkeerde beslissingen."

OPEN BULGAARSE KAMPIOENSCHAPPEN
Barry Wijers WR 233 - Dorde Borcic WR 770 11-9 11-2 8-11 11-3 9-11 9-11 8-11 3-4